Ordonanta Split TVA, care obliga firmele sa aiba cont de TVA incepand din octombrie, desfiintata de analistii financiari si de oamenii de afaceri
Economie

Plata defalcata a TVA va fi optionala o perioada, dar va deveni obligatorie din 2018

Plata defalcata a TVA va fi optionala o perioada, dar va deveni obligatorie din 2018. Premierul Mihai Tudose a declarat, la Romania TV, ca plata defalcata a taxei pe valoare adaugata (TVA) va fi in prim faza optionala, dar va deveni obligatorie de la 1 ianuarie 2018, subliniind ca Romania trebuie sa intre in normalitate si la acest capitol.

„O să fie în prima fază opţional, am înţeles de la domnul ministru de Finanţe. Poţi să faci asta sau nu, dar de la 1 ianuarie va fi obligatoriu pentru că toată lumea vrea de la stat de toate, dar când statul îşi pune şi el nişte gărduţe, asta nu face decât să uşureze. (…) Pompierii costă, salvarea costă, spitalul costă. Numai din impozitul pe venit nu ţin toate astea. (…) Hai să stăm într-o normalitate. Păi, nu pot altfel. Ce să fac? Eu nu ştiu când fuge ăla cu banii. Nu pot să păzesc 100.000 de agenţi economici”, a declarat miercuri Mihai Tudose.

Premierul a mai spus că firmele care în prezent nu plătesc TVA nu mai au cum să continue aceeaşi practică, dar că totuşi „75% din plătitori sunt în regulă”. „Pentru că în momentul în care îţi intră TVA, nu mai intră la tine în buzunar, intră în conducta statului”, a punctat Tudose.

De interes: Cont de TVA pentru firme, obligatoriu din toamna. Sistemul Split VAT prevede o serie de amenzi 

SPLIT TVA. Fost secretar de stat la Finante, socat de proiectul Guvernului Tudose: Sanctiunea pentru plata gresita a TVA este de 50% (!!!) din suma 

Potrivit premierului, TVA are două componente in prezent, iar unele firme, după ce nu plătesc o perioadă TVA, intră în faliment.

„Când te duci să plăteşti un pachet de biscuiţi ai preţul pe care îl dai la tejghea cu două componente: biscuitele-biscuite şi TVA, ceea ce dă românul statului (…) adică fostul impozit pe circulaţia mărfurilor. (…) Astăzi stăm de vorba în România — 25% din banii ăştia pe care îi dă cetăţeanul pe marfă şi care trebuie să vină la stat, pleacă sau pleacă de tot, dispar. Cum? Prin diverse metode, unii nu plătesc deloc şi se roagă să nu fie prinşi, alţii având mai multă sau mai puţină imaginaţie, după ce strâng nişte bani pe care nu îi varsă statului, declară firma în faliment”, a adăugat Mihai Tudose.

Related posts

Cat insumeaza prejudiciul cauzat de Volkswagen statului roman

Lucy Ionesco

Guvernul vrea sa impoziteze pensiile speciale mai mari de 10.000 de lei. Reactia Opozitiei

Lucy Ionesco

RCS & RDS: Oferta de ultima ora la abonamente RCS & RDS, valabila si pentru abonatii Digi Mobil

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult