Explicatia lui Florin Citu dupa ce si-a depus mandatul de premier inainte de investire: Presedintele partidului trebuie sa fie si prim-ministru
Breaking NewsEconomie

Platforma IMM Invest, unde companiile pot accesa credite garantate, nefunctionala imediat de la lansare

Platforma IMM Invest, prin care companiile pot accesa credite garantate, era nefunctionala la doua ore de la lansare. Amintim ca platforma IMM Invest a fost inaugurata vineri dimineata la ora 10.00 de Ministerul Finantelor, ca parte a planului de repornire a economiei pe fondul crizei generate de epidemia de coronavirus.

Site-ul IMM Invest, unde companiile mici si mijlocii se pot inscrie pentru accesarea de credite garantate, nu functiona la o ora de la lansarea anuntata vineri de ministrul Finantelor.

Florin Citu, ministrul Finantelor, a anuntat vineri dimineata demararea programului guvernamental IMM Invest, de ajutare a intreprinderilor mici si mijlocii sa-si continue activitatea. Plafonul de garantare a creditelor asigurat de guvern este de 15 miliarde de lei (3% din PIB) si poate fi majorat, daca va fi nevoie, a precizat ministrul.

Florin Citu, ministrul Finantelor: „Astazi, la ora 10:00, am inceput cel mai amplu program de sustinere a IMM – IMM Invest. Cu un simpluclick si completarea unui formular, IMM au acces la credite garantate cu pana la 90% pentru investitii si capital de lucru. Guvernul Romaniei porneste al treilea prorgram important, dupa programul cu somajul tehnic si cel al amanarii ratelor clientilor la banca. Este important nu doar prin dimensiune, dar tot astazi incepem si etapa a doua, cea de repornire a economiei. Fata de celelate doua programe, IMM Invest nu are nicio conditionalitate, se adreseaza tuturor IMM, nu doar celor afectate de criza coronavirus. Este un program care poate fi accesat tot timpul anului, dar implicatiile sunt pe termen lung. Este un program prin care incepem repornirea economiei”.

Plafonul de garantare este de 15 miliarde de lei, o schema de ajutor de stat aprobata de Comisia Europeana, iar creditele sunt garantate cu pana la 90%, in functie de destintaie, daca sunt capital de lucru sau investitii. 

Incepand de astazi companiile se pot inregistra pe platforma IMM Invest.ro, se completeaza un formular, iar daca toul e ok, formularele sunt trimise catre banca solicitata de client. Comisioanele si dobanzile sunt suportate de Guvernul Romaniei.

 

Articole asemănătoare

Eugenie Posdarascu, decan in cadrul Universitatii Hyperion: Dezvoltarea IT, o etapa noua a dezvoltarii omului in plan spiritual. Ca profesor si cercetator, incerc de peste 20 de ani sa pun mai mult accent pe intelegere si mai putin pe memorare

Ioana Badulescu

Dogecoin, o moneda virtuala derivata din Litecoin si creata ca o parodie, a ajuns la o capitalizare de peste 1,1 miliarde de dolari

Ioana Badulescu

Cat castiga romanii cu afaceri pe plajele din Grecia, Maldive sau Tenerife

Lucy Ionesco