Economie Social

Plăţile cu bitcoin, posibile şi în România.

Moneda virtuală bitcoin devine tot mai populară și în România. Aceasta poate fi folosită şi pentru plata unor servicii, la coafor de exemplu, nu doar pentru tranzacţii pe internet. Specialiştii IT atrag atenţia că vorbim despre o monedă fără o valoare stabilă, aşa că investiţiile în bitcoin sunt ca jocurile de noroc. La începutul anului, un bitcoin era cotat la peste 1000 de dolari. Acum a coborat spre 700 de dolari, echivalentul a 2.400 de lei.
„Ai introdus suma, cât dorești să transferi și îmi arată și tranzacția în dolari”, spune Cristian Cora, patronul unui salon de coafură şi înfrumuseţare.
Monedele nu sunt tipărite şi circulă doar în spaţiul virtual, unde pot fi cumpărate sau primite după rezolvarea unor ecuaţii complicate. În acest moment, un bitcoin este evaluat la 2.400 de lei. La 33 de ani, Horia Vuşcan are o afacere în domeniul IT şi a investit până acum un milion de dolari în monede virtuale.
Chiar și așa, sunt peste 2,5 milioane de utilizatori la nivel mondial, iar valoarea bitcoin a crescut de la 75 de cenţi în 2011, la 1.000 de dolari la începutul acestui an.

Stiri pe aceeasi tema

Actrita Cristina Stamate a ajuns in stare grava la spital

Cristiana Petrariu Bota

Directorul ROMATSA, Aurel Stanciu, numit secretar de stat la Transporturi, dupa ce a demisionat din fruntea ROMATSA

Cristiana Petrariu Bota

Finantarea de baza in invatamantul anteprescolar va fi asigurata, incepand cu anul scolar 2019 – 2020, de la bugetul de stat si nu de autoritatile locale

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult