Platile cu cardul VISA au fost refuzate in Marea Britanie, dar si in alte tari din Europa precum Franta, Spania sau Germania

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iunie 2, 2018 22:09

Platile cu cardul VISA au fost refuzate in Marea Britanie, dar si in alte tari din Europa precum Franta, Spania sau Germania

Plăţile cu cardul VISA au început să fie refuzate începând de vineri în Marea Britanie si în alte tari din Europa, anunţă compania VISA, care precizează că lucrează la remedierea problemei, potrivit BBC. 

Problemele cu cardurile VISA au început să apară în Marea Britanie, dar şi în alte ţări din Europa, scrie BBC, care precizează că au apărut foarte multe plângeri pe conturile de Twitter. Posesorii de carduri VISA din Marea Britanie au fost sfătuiţi să scoată bani de la bancomate.

Reprezentantii VISA au explicat ca din cauza incidentului tehnic, a fost demarata o ancheta si se încercă rezolvarea problemei cât mai rapid.

„Visa se confruntă în prezent cu perturbări ale sistemului. Din cauza incidentului tehnic, unele tranzacţii Visa în Europa nu pot fi procesate. Am demarat o investigaţie pentru aflarea cauzelor şi încercăm să rezolvăm problema cât mai rapid”, a comunicat compania de carduri bancare.

Al doilea comunicat al VISA

Visa a declarat că o „defecţiune de sistem” a afectat consumatorii din Europa. La aproape 5 ore de la prima sa declaraţie, compania a spus că sistemele funcţionează în parametri aproape normali.

„Scopul nostru este să ne asigurăm ca toate cardurile Visa să funcţioneze 24/24, 365 de zile pe an. Nu ne-am îndeplinit acest scop şi le cerem scuze partenerilor noştri, dar mai ales posesorilor de carduri Visa. Posesorii de carduri le pot folosi, pentru că acum operăm la un nivel aproape de normal. Problema a fost generată de defecţiuni ale hardware-ului. Nu avem motive să credem că acest incident a fost cauzat de un acces neautorizat sau un malware”.

Probleme cu cardurile VISA in Marea Britanie, dar si in tari precum Franta, Spania sau Germania

„Amploarea fenomenului nu este înca cunoscută, foarte mulţi oameni discutând pe reţelele sociale despre faptul că nu pot folosi cardurile Visa, că le sunt respinse plăţile la magazine sau la benzinării“, arată „The Guardian“. Sursa citată prezintă şi un scurt comunicat al celor de la Visa.

„Visa se confruntă în prezent cu o întrerupere a serviciului. Acest incident împiedică prelucrarea anumitor tranzacţii ale Visa în Europa. Investigăm cauza şi lucrăm pentru a rezolva cât mai repede situaţia“, se arată în comunicatul citat de publicaţia britanică. Au fost semnalate probleme tehnice îndeosebi în Marea Britanie, dar şi în alte ţări europene, precum Germania, Franţa, Italia şi Spania. Problemele se manifestă la tranzacţiile cu cardul, bancomatele putând fi folosite pentru a retrage bani.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.