Ploua in Australia, iar bucuria stropilor este traita si de ambasadorul Romaniei pe continent

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 6, 2020 18:19

Ploua in Australia, iar bucuria stropilor este traita si de ambasadorul Romaniei pe continent

Ploua in Australia, iar bucuria stropilor mult asteptati este traita si de ambasadorul Romaniei in Australia, Nineta Barbulescu. La fel ca ceilalti locuitori de pe continent, diplomatul roman nu a putut respira, pana astazi, fara masca.

Jumatate de miliard de animale au murit in incendiile care parjolesc Australia din septembrie. A ars o suprafata de doua ori mai mare decat Belgia, 23 de persoane au murit, iar zeci de oameni sunt dati disparuti. Ceilalti s-au rugat din toata inima sa ploua, iar picaturile binecuvantate sa ajunga la zonele afectate de incendii.

Nineta Barbulescu isi exprima multumirea catre cei care, prin mesaje, ganduri de bine si rugaciuni, au ajutat-o sa treaca prin cea mai dificila perioada din istoria Australiei.

“Astazi respiram fara masca. Multumesc Laurentiu Nicolae pentru drumul de la Melbourne azi-noapte, cu purificatoarele de aer indoor. Gratitudinea mea tuturor celor care, prin mesaje, ganduri de bine si rugaciuni, ne-au ajutat sa trecem prin cea mai dificila perioada in Australia”, a scris ambasadorul roman. 

Cu o zi inainte de aceasta postare, Nineta Barbulescu scria ca in Canberra nu se poate respira fara masca si e stare de alerta maxima, in conditiile in care calitatea aerului este de peste 20 de ori mai proasta decat ar fi normal.

”Dupa o zi cu +44 grade Celsius, la Canberra nu se respira fara masca. E alerta maxima, calitatea aerului e de peste 20 de ori mai proasta decat parametrii normali”, a scris Nineta Barbulescu, ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Romaniei in Australia, Noua Zeelanda, Fiji, Kiribati, Samoa, Insulele Solomon, Tuvalu si Vanuatu.

Diplomatul roman a marturisit ca ia zilnic paracetamol pentru dureri de cap si ca asteapta abia pentru saptamana viitoare sa ii vina acasa purificatoare de aer.

”Asteptam purificatoarele de la Melbourne (dar abia marti), ne ustura ochii si fumul e in fiecare ungher din casa”, a spus Nineta Barbulescu, potrivit careia ”autoritatile indeamna la reducerea utilizarii electrocasnicelor si interzicerea totala a utilizarii focului in aer liber”.

”Deja respir mai bine” ”Imi administrez unitatile zilnice de paracetamol (vreo 2500) sa imi mai treaca durerea de cap! Baietii sunt bine, bebelusa noastra doarme iepureste”, a mai scris ambasadorul roman la Canberra pe contul sau de Facebook.

”Multumesc tuturor celor care ne-au sarit in ajutor sau ne-au sunat sa ne ofere cazare la Perth sau in Noua Zeelanda, in eventualitatea in care ne evacuam! Oricat de greu este, zic ca redescopar frumoasa solidaritate umana si… deja respir mai bine!”, a completat dipomatul roman.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.