PMP vrea o lege privind “reintoarcerea” la votul in doua tururi de scrutin pentru primari si presedintii de consilii judetene

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 14, 2014 10:10

PMP vrea o lege privind “reintoarcerea” la votul in doua tururi de scrutin pentru primari si presedintii de consilii judetene

PMP o lege de revenire la votul in doua tururi de scrutin pentru primari si presedintii de consilii judetene. Concret, conducerea PMP va propune un proiect de lege privind “reintoarcerea” la votul in doua tururi de scrutin pentru alesii locali intrucat votul actual a dus la “baronizarea excesiva” a tarii, a declarst, sambata, la Baile Tusnad, liderul PMP, Elena Udrea.

“Consideram ca votul, asa cum se da el astazi, a dus la o baronizare excesiva a tarii. Ca urmare, credem ca intoarcerea la votul in doua tururi de scrutin pentru alesii locali va fi o modalitate prin care presedintii de CJ, cei pe care ii vedem astazi sub lupa Justitiei, vor fi mai dependenti de electorat, puterea lor va fi cenzurata mai bine de electorat si vor fi mai putin dependenti de parghile partidelor politice care ii promoveaza”, a declarat Udrea, dupa sedinta Colegiului National, de la Baile Tusnad, transmit agentiile de presa.

Ea a explicat ca presedintii de consilii judetene si primarii alesi intr-un singur tur de scrutin sunt sustinuti mai degraba de partidul politic care ii promoveaza decat de cetatenii care le acorda votul si, din acest motiv, au mai putina legitimitate.

Elena Udrea a mai spus ca partidul pe care il conduce “va insista”, in urmatoarea sesiune parlamentara, cu legea privind votul prin corespondenta si va depune, de asemenea, Legea Sanatatii, “asa cum a fost ea elaborata de catre Comisia Prezidentiala si asa cum a fost sustinuta de catre PMP”.

Consiliul National intrunit la Baile Tusnad a stabilit si data congresului PMP, participantii votand in unanimitate ca acesta sa se desfatoare in 21 martie 2015.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.