12.2 C
România
6 octombrie 2022
Liderul PNL sustine ca ministrul Justitiei a mintit: Comisia de la Venetia imi spune in scris ca nu este sesizata nici in privinta ordonantei 90, nici in privinta ordonantei 92
Politica

PNL a initiat un proiect pentru demiterea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor

Biroul Executiv al PNL a initiat un proiect de hotarare pentru demiterea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Anuntul a fost facut de presedintele PNL, Ludovic Orban, care a precizat ca grupul parlamentar liberal va decide momentul initierii proiectului de hotarare.

„Biroul executiv a adoptat un proiect de hotarare de demitere a lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor care are la baza patru imputari majore care i le formulam domnului Dragnea, toate bazate pe nerespectarea Constitutiei. A fost validata, prin decizia Curtii Constitutionale, aceasta procedura de demitere a presedintelui unei Camere a Parlamentului de catre majoritatea parlamentara prin intermediul unui proiect de hotarare in cazul incalcarii flagrante a Constitutiei. Astazi (luni – n.r.) am adoptat acest proiect de hotarare, exista patru temeiuri solide privitoare la incalcari ale Constitutiei de catre Liviu Dragnea”, a afirmat Ludovic Orban, dupa sedinta Biroului Executiv.

Printre motivele initierii proiectului de hotarare pentru demiterea presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, se afla si delegarea atributiilor acestuia lui Florin Iordache.

„Domnul Dragnea l-a delegat pe Florin Iordache in functia de presedinte al Camerei Deputatilor numai in scopul ca Florin Iordache sa initieze un demers in interesul personal al lui Liviu Dragnea”, a adaugat Orban.

Liderul PNL a sustinut ca grupul parlamentar liberal din Camera Deputatilor va decide momentul initierii acestui proiect de hotarare.

„Am mandatat grupul parlamentar de la Camera Deputatilor sa hotarasca momentul initierii acestui proiect de hotarare, astfel incat sa scoatem acest furuncul de pe fata Romaniei (…), sa dam posibilitatea Parlamentului Romaniei de a inlocui un om care ne face de ras si de a numi un om care sa nu ne puna intr-o umbra negativa si sa nu afecteze imaginea Parlamentului. Prima procedura este modificarea regulamentului, vazand ca bate pasul pe loc, am luat decizia de a initia depunerea unui proiect de hotarare privind demiterea presedintelui Camerei Deputatilor. (…) Vom testa existenta unei majoritati luna de luna”, a conchis Ludovic Orban.

Related posts

Alexandru Baicu Ciudin este noul presedinte al ALDE Sector 5

Ioana Badulescu

Cristian Preda: La 2 luni de la dezvaluirile privind plagiatul lui Petre Toba, acesta e inca in Guvern. De ce, Dacian Ciolos?

Lucy Ionesco

Comisia de agricultura din Camera Deputatilor comisia dezbate situatia din agricultura creata de seceta

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult