7.8 C
România
28 septembrie 2022
PNL - Alegeri locale 2016
Politica

PNL a semnat un protocol de colaborare cu PSRO. Vicepresedinte PNL: Ne dorim o colaborare si pentru parlamentare

PNL și PSRO au semnat, luni, un protocol de colaborare care presupune monitorizarea corectitudinii desfășurării alegerilor locale în secțiile de votare, constituirea de majorități postelectorale și susținerea celui mai bine clasat candidat, în contextul alegerilor în două tururi de scrutin.

Vicepresedintele PNL, Sulfina Barbu, a declarat ca protocolul semnat presupune o colaborare post-electorala pentru alegerile locale si ca liberalii isi doresc o colaborare si pentru alegerile parlamentare.

„Acest document (protocolul cu PSRO-n.r.) va presupune (…) o colaborare post-electorală şi asta ne trimite în primul rând la alegerile locale (…). Noi mai dorim o colaborare pentru alegerile parlamentare”, a spus Barbu la RFI.

„PSD-ul nu renunţă la modul său de a face politică, cu trecut comunist şi avem inclusiv această lege privind defăimarea sau legea anti-defăimare, cum a numit-o domnul Dragnea, iniţiatorul, vedem foarte clar că apucăturile comunistoide ale acestui partid apar la suprafaţă exact în momentele esenţiale”, a mai spus SUlfina Barbu la RFI.

Protocol PNL-PSRO: Susținerea celui mai bine clasat candidat

„(Protocolul — n.r.) are în vedere o colaborare la alegerile locale, care se va concretiza începând cu monitorizarea respectării legislației electorale, a corectitudinii alegerilor locale, colaborare în secțiile de votare și până la constituirea de majorități postelectorale. (…) Acest protocol vine într-un context politic în care conducerea celor două partide au considerat că este necesar”, a declarat, luni, la Parlament, deputatul liberal Mihai Voicu.

El a subliniat că protocolul prevede participarea pe liste proprii la aceste alegeri, constituirea de majorități și colaborare în administrația locală după alegeri, precizând că un astfel de demers este deschis și pentru alte forțe politice.

La rândul său, deputatul PSRO Florentin Gust a afirmat că protocolul cu PNL este un pas important pentru „izolarea coaliției răului”. „S-a făcut un pas important (…) pentru izolarea coaliției răului și anume domnii Dragnea, Oprea și Băsescu. Este un protocol care duce politica românească un pas în față”, a declarat Gust.

Protocolul de colaborare postelectorală, semnat de liderii celor două partide, pornește de la documentul de colaborare parlamentară încheiat pe 29 aprilie 2015 între cele două formațiuni. Documentul are în vedere „nevoia de a asigura condițiile politice, de reprezentare electorală și susținere publică necesare punerii în operă a unui nou proiect de țară”.

Acordul prevede că cele două formațiuni vor colabora la nivel local și național pentru constituirea de majorități comune la nivelul tuturor consiliilor locale, județene și ale municipiului București după alegerile locale.

De asemenea, PNL și PSRO se angajează să semneze un protocol distinct pentru o alianță post-electorală în vederea realizării unei majorități parlamentare, care să constituie și să susțină viitorul Guvern.

Related posts

Imaginea anului il are ca protagonist pe Klaus Iohannis si face ocolul internetului

Delia Ion

Presedintele Iohannis a convocat sedinta CSAT pe 20 martie. Ordinea de zi

Ioana Badulescu

Victor Ponta a lansat pe Facebook un atac la adresa lui Blejnar

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult