Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose va fi semnata si de parlamentari ai PSD, sustine un deputat PNL
Breaking News

PNL alege un premier tehnocrat: Presedintele ne-a propus un premier si un guvern tehnocrat

PNL nu venit cu un nume de premier la consultarile avute, luni seara, cu presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, copresedintele PNL Alina Gorghiu precizand ca presedintele Iohannis a venit cu solutia unui premier si unui guvern tehnocrat, in timp ce Vasile Blaga a declarat ca PNL nu este de acord cu propunerea facuta de PSD, cea a lui Liviu Voinea. 

Va prezentam declaratiile celor doi copresedinti ai PNL:

Alina Gorghiu: Varianta pe care PNL a propus-o si pe care si-a dorit-o si a considerat-o onesta fata de ideea civica este cea a alegerilor anticipate. Conditia sa fie realizabila era incheierea unui acord politic. Dupa cums titi celelalte partide in mare parte nu au fost de acord, motiv pentru care PNL nua  dorit sa blocheze dialogul pentru a iesi din aceasta criza politica.

Astazi in discutiile avute presedintele, ne-a propus varianta unui premier tehnocrat. Este o varianta cu care PNL este de acord, care impune din partea noastra o agenda pe care acest cabinet sa o aiba, un calendar in interiorul caruia va trebui sa demareze toate reformele.

Faptul ca intotdeauna PNL a ales calea cea mai responsabila, vreau sa stiti ca nici de data asta nu am fugit de ideea de guvernare. Avem un cabinet din umbra cu Catalin Predoiu premier, avem un program de guvernare, insa in acest context social si politic, intelegem ratiunea si argumentele pe care presedintele le are in propunerea de premier tehnocrat.

Daca guvernul va avea sprijinul majoritatii, va trebui sa agreeze impreuna cu partidele o serie de teme prioritare, de la depolitizarea administratiei, eliminarea traseismului, alegerea primarilor in doua tururi, mentinerea statului de drept asa cum trebuie, accelerarea procedurilor de eliminare a imunitatilor, eforturilor pentru recupererarea prejudiciilor din dosare cu sume imense, pana la un buget cu care guvernul va trebui sa vina in Parlament,.

Atragem atentia ca daca guvenrul condus de un premier tehnocrat nu va intelege ca va avea ca prioritate depolitizarea aparatuluid e stat credem ca tot PSD va guverna de facto. Din pacate am discutat si cu presedintele, clasa politica nu a facut suficiente eforturi pentru a prezenta o solutie de gestiune imediata cu un mandat foarte clar. Ii asigur pe cei care ne urmaresc ca cel putin din punctul de veere al PNL am inteles clar in ce lume ne aflam, care e agenda publica, ce ar trebui sa cuprinda agenda PNL si va spun ca mare parte din revendicari se regasesc in programul nostru de guvernare. Le transmit celor care ne urmaresc ca aceasta reforma va avea loc. Degeaba vom avea un premier tehnocrat, daca partidele nu inteleg nimic din aceasta miscare publica. Presedintele va avea o propunere distincta de a PSD-ului.

Vasile Blaga: Nu s-au putut organiza alegeri anticipate. Presedintele ne-a propus un premier si un guvern tehnocrat, un premier care sa cunoasca administratie. Vom discuta despre cine va fi premier desemnat. Nu avem o propunere de ministru tehnocrat. Am cazut de acord cu punctele de vedere ale presedintelui. Va fi premier si ministri tehnocrati, eu asa am inteles.

Related posts

Proteste pentru sustinerea DNA si a Laurei Codruta Kovesi, anuntate in Bucuresti si in mai multe orase din tara

Ioana Badulescu

Decizie istorica pentru Romania: Bursa de la Bucuresti a fost promovata la statutul de Piata Emergenta

Ioana Badulescu

Gheorghe Dinca si-a recunoscut ambele crime. Ce a facut cu cadavrele celor doua fete, Alexandra si Luiza

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult