11.4 C
România
28 octombrie 2021
Programul de guvernare al PNL - Comunicat de presa
Politica

PNL Bucuresti a decis ca pe listele de candidati la consiliile locale de sector si la CGMB sa fie minim 20% membri TNL

Presedintele PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, a anuntat, vineri, ca organizatia liberalilor din Capitala a hotărât ca pe listele de candidați la consiliile locale de sector și la CGMB să fie minim 20% membri ai tinerilor liberali pe locuri eligibile.

„Filiala PNL București a luat ieri seara o serie de hotărâri în premieră în politica românească. (…) În primul rând am hotărât ca pe listele de candidați la consiliile locale și la Consiliul General al Municipiului București să avem un minim de 20% membri ai Tineretului Național Liberal București. Precizez că este vorba despre membri ai TNL București, candidați pe liste pe locuri cu certitudine eligibile. Aceștia nu sunt singurii tineri care se vor regăsi pe listele noastre de candidați. Dincolo de membrii TNL București sunt o serie de candidați care nu depășesc vârsta de 30 — 35 de ani, astfel încât noi estimăm, după închiderea listelor, să avem o proporție de aproximativ 70% politicieni tineri pe listele de candidați la consiliile locale de sector și CGMB. Practic, lansăm pe prima scenă politică a Bucureștiului o echipă de politicieni tineri”, a spus Catalin Predoiu, citat de Agerpres.

Predoiu a reiterat ca se construiește o nouă generație de lideri politici, fapt ce constituie un răspuns pe care filiala PNL București îl dă cetățenilor care au cerut înnoirea clasei politice și a administrației publice.

„O altă hotărâre luată a fost asumarea și semnarea de către toți candidații noștri la funcțiile de primar, la consiliile locale, la CGMB, a declarației de integritate cerute de Coaliția de organizații neguvernamentale ‘România Curată’. Pe lângă această declarație de integritate cerută de România Curată, candidații noștri vor semna declarația de conformitate cu criteriile de integritate adoptate de PNL. Am mai hotărât ca președinții organizațiilor de sector să își asume politic selecția candidaților în funcție de aceste criterii”, a mai spus Predoiu.

PNL forteaza doua tururi de alegeri locale. Gorghiu: Am bifat toate etapele, am sperante mari!

Politica mare, doar in partidele mici. Tariceanu si Basescu ar putea deveni adevaratii protagonisti ai alegerilor din 2016

Un alt criteriu în funcție de care se fac listele de consilieri este cel al rezultatelor politice anterioare și în pre-campania care se desfășoară în culegerea de semnături pentru susținerea candidaților, a spus Predoiu, adaugand ca se va aplica și criteriul cotelor de gen adoptat de PNL: „Mai atingem o cotă pe care ne-am propus-o orientativ, de a avea și reprezentanți de la organizația de vârsta a treia”.

Întrebat de jurnaliști despre faptul că la București niciun candidat nu este femeie, Cătălin Predoiu a explicat că nu a fost vorba despre o contradicție.

„Competiția pentru candidaturile la funcțiile de primar în București începuse deja când partidul genera această decizie politică a cotelor de gen. Rezultatul a fost și în funcție de numărul de candidați înscriși inițial în pre-campania sau campania internă pentru selecția candidaților la funcția de primar, deci lucrurile trebuie văzute în dinamică și ele vor fi aplicate treptat, pas cu pas. Acum este o bună ocazie să ne apropiem de această cotă de 30% pentru doamne și musai să trecem 20% membri de la TNL București pe liste, locuri eligibile”, a adăugat Predoiu.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Vicepremier: Recunosc, nu a fost un succes acest Guvern

Cristiana Petrariu Bota

Ramona Manescu ar putea candida la Primaria Constanta

Cristiana Petrariu Bota

Primul candidat la alegerile prezidentiale care se retrage din cursa: Ma doare sa constat ca 50% dintre romani nu mai sunt interesati de nimic

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult