13.3 C
România
27 septembrie 2022
Guvernul Romaniei
Politica

PNL despre cazul Antena: Premierul a fost chemat la ordine in Senat, nu are nicio legatura

Liberalii condamna chemarea la ordine in Senat a premierului Dacian Ciolos în cazul Antena. Parlamentul trebuie să reacţioneze raţional, nu emoţional în cazul posturilor de televiziune ale trustului Intact, vizate de acţiunea ANAF. O spune la RFI senatorul liberal Nicolae Vlad Popa. El consideră că premierul Dacian Cioloş a fost „chemat la ordine” în Senat, în mod precipitat.

Premierul Dacian Cioloş merge miercuri în Senat, unde va vorbi despre cazul posturilor de televiziune ale trustului Intact, vizate de acţiunea ANAF.

Nicolae Vlad Popa face apel la raţiune: „Eu m-am disociat cu majoritatea care a votat precipitat, spun eu, această invitare, chemare la ordine a premierului, pentru că am considerat că întâi, Senatul trebuie să stabilească dacă acea acţiune a fost ilegală sau legală. Dacă avem de-a face cu o acţiune legală, nu putem să reacţionăm emoţional, trebuie să fim raţionali. De aceea, am considerat că Senatul poate prin comisii, prin Comisia juridică, să stabilească legalitatea acţiunii ANAF-ului, pentru că este evident că domnul prim-ministru nu are deocamdată nici un fel de legătură să zicem cauzală, nu a dat nici un fel de ordin, nu a dat nici un fel de decizie, care să fi produs acest efect”.

Antena 3 condamna actiunile ANAF de evacuare si acuza institutia ca ameninta direct libertatea de exprimare

Senatorul PNL avertizează că există riscul ca Senatul să se amestece în problemele justiţiei în acest caz: „Eu sunt jurist. Justiţia lucrează de la actele prealabile, până la actele de executare şi există posibilitatea, dat fiind faptul că această situaţie intervine în executarea, deci în partea finală a aplicării justiţiei, există posibilitatea unei interpretări şi anume că politicul, adică Senatul se amestecă în problemele justiţiei. Chestiunea este extrem de sensibilă şi trebuie să reacţionăm raţional şi conform legii”.

Camera Superioară a Parlamentului a decis marţi la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu să-l cheme pe premier, pentru a da explicaţii cu privire la acţiunea ANAF în cazul Antena 3, pe care Tăriceanu a calificat-o drept „un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei şi de anihilare a presei”.

Related posts

Ministrul Justitiei: Constitutia trebuie modificata. Am fost judecator zece ani, au fost numeroase decizii interpretative ale CCR

Ioana Badulescu

Decretul de numire a lui Fifor la Transporturi, semnat de Iohannis

Lucy Ionesco

Presedintele Romaniei, intampinat de manifestanti la Salzburg. Iohannis a trecut fara sa ii pese

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult