PNL face apel la partide, dupa consultarile cu premierul Ciolos, sa accepte alegerea primarilor intr-un singur tur

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 1, 2016 15:38

PNL face apel la partide, dupa consultarile cu premierul Ciolos, sa accepte alegerea primarilor intr-un singur tur

Reprezentantii PNL s-au intalnit, luni, cu premierul Dacian Ciolos, cu care au discutat despre propunerea modificarii legislatiei electorale pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Delegaţia liberalilor a fost compusă din Vasile Blaga, Adriana Săftoiu, Ilie Bolojan, Ludovic Orban si Gheorghe Flutur.

Propunerea PNL mai este susţinută doar de reprezentanţii Mişcării Populare.

Liderii PNL i-au transmis premierului că menţinerea alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin afectează exerciţiul democratic, PNL făcând apel la partide să accepte OUG pentru amendarea legii.

Iti recomandam si: Pozitia PSD dupa negocierile cu premierul Ciolos pe tema alegerilor in doua tururi

Delegația Partidului Național Liberal compusă din co-președintele Vasile Blaga, prim-vicepreședinții Adriana Săftoiu, Ludovic Orban, Gheorghe Flutur și secretarul general Ilie Bolojan i-a prezentat premierului Dacian Cioloș argumentele pentru modificarea legislației electorale în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Membrii delegației au insistat asupra faptului că menținerea unui singur tur de scrutin la alegerea primarilor ar fi în detrimentul legitimității și reprezentativității viitorilor aleși, iar exercițiul democratic ar avea de suferit.

PNL reiterează apelul adresat celorlalte formațiuni politice de a respecta principiul democratic al majorității în alegerea primarilor și de a accepta modificarea legislației electorale prin ordonanță de urgență cât mai repede cu putință“, precizeaza PNL intr-un comunicat de presa.

Citeste si: Alina Gorghiu si Lucian Isar s-au casatorit in secret. FOTO cu verigheta

De asemenea, o delegație a PSD, condusă de președintele partidului, Liviu Dragnea, s-a prezentat, luni, la Vila Lac 1, la consultările cu premierul Dacian Cioloș pe tema modificării legislației electorale în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Totodată, la Vila Lac 1, s-au prezentat și reprezentanții ALDE — copreședinții Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin.

În cursul zilei de luni, prim-ministrul are programate consultări și cu UDMR și cu grupul parlamentar al minorităților naționale. La discuțiile pe tema modificării legii electorale au fost invitate și formațiunile cu reprezentare în Parlament — MP, PND și PSRO.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.