PNL i-a propus lui Tariceanu sa preia conducerea partidului. Care este raspunsul liderului ALDE

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 16, 2016 13:05

PNL i-a propus lui Tariceanu sa preia conducerea partidului. Care este raspunsul liderului ALDE

PNL i-a propus lui Calin Popescu ​Tariceanu sa preia conducerea partidului. Dezvaluirea a fost facuta, vineri, de liderul ALDE, care le-a transmis liberalilor ca nu poate lua in calcul o astfel de propunere, deoarece orice optiune politica trebuie sa plece de la vointa electoratului. In consecinta, Tariceanu le transmite liberalilor: “ii astept alaturi de noi sa punem umarul la redresarea miscarii liberale”.

Totusi, Calin Popescu ​Tariceanu a declarat ca “in perspectiva, vom vedea, vom putea sa discutam”, insa nu astazi, cand ALDE se afla in discutii cu PSD pentru a negocia programul de guvernare.

“Electoratul liberal din Romania ne-a dat un mandat de incredere. Abordarea dintr-o persepctiva liberala vor ramane elemente definitorii in viitoarea coalitie de guvernare. Sunt lucruri de la care nu facem rabat. Pot sa va confirm ca au fost numeroase incercari de a fi convinsi sa ne raliem unei astfel de formule de centru dreapta.

Ofertele au inceput ca la licitatie, ni s-a oferit din ce in ce mai mult doar-doar ne vor convinge. Mi s-a propus chiar sa preiau conducerea PNL”, a declarat Tariceanu.

Te-ar putea interesa si: Basescu si Tariceanu ar fi discutat cu Iohannis la Cotroceni inainte de consultarile oficiale – Surse

Propunerea PSD de premier nu va putea fi refuzata de presedintele Iohannis, anunta Dragnea

Liderul ALDE a punctat ca priveste cu mahnire la ceea ce se intampla in PNL si a adaugat ca, in prezent, nu poate discuta de o implicare a sa in conducerea PNL, deoarece optiunea sa politica are la baza vointa electoratului.

“Privesc cu mahnire la ceea ce se se intampla. Nu vreau sa vorbesc in termeni peiorativi de ceea ce i s-a intamplat PNL-ului. In perspectiva, vom vedea, vom putea sa discutam. Dar azi, orice optiune politica trebuie sa plece de la vointa electoratului.

Astazi, pentru toata lumea trebuie sa fie clar ca orice optiune politica trebuie sa plece de la vointa electoratului. Nu imi schimb pozitia si atitudinea si nu voi face concesii acolo unde nu este nevoie”, a mai spus Tariceanu.

Tariceanu le transmite liberalilor ca ii asteapta sa i se alature in ALDE, singurul partid cu adevarat liberal din Romania.

“Electoratul ne-a dat un anumit vot, aceste propuneri nu le putem lua in considerare din aceste motive. Le-am spus, toti cei care doresc sa ni se alature, pentru ca se vede care este partidul liberal adevarat in Romania, sunt bineveniti – ii astept alaturi de noi sa punem umarul la redresarea miscarii liberale. Vreau sa accentuez inca o chestiune. Suntem in discutii cu cei de la PSD negociem programul de guvernare”, a mai spus liderul ALDE.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.