PNL si USR vor initia impreuna motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Care este pozitia celorlalte formatiuni politice
Politica

PNL ii solicita lui Liviu Dragnea sa ceara un punct de vedere din partea Comisiei de la Venetia inainte de a se relua dezbaterile pe legile justitiei

PNL ii cere lui Liviu Dragnea sa solicite un punct de vedere de la Comisia de la Venetia pentru legile justitiei si suspendarea dezbaterilor comisiei speciale. Liderul liberalilor din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, ii cere liderului PSD sa ceara un punct de vedere din partea Comisiei de la Venetia inainte de a se relua dezbaterile pe legile justitiei, dupa ce acestea se vor intoarce in Parlament ca urmare a deciziilor Curtii Constitutionale. 

PNL cere de asemenea suspendarea lucrarilor comisiei speciale pentru legile justitiei, care urmeaza sa se intruneasca saptamana viitoare pentru a modifica articolele declarate neconstitutionale.

„Grupul parlamentar al PNL va solicita sa cereti un punct de vedere din partea Comisiei pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) cu privire la modificarile propuse privind Legea 303/2004, Legea 304/2004 si Legea 317/2004.

In sprijinul solicitarii noastre amintim recomandarea curpinsa in ultimul raport al Comisiei Europene cu privire la Mecanismul de Cooperare si Verificare, precum si pozitiile publice exprimate recent de oficialii Comisiei Europene in acest sens. De asemenea, asociatiile profesionale ale magistratilor s-au pronuntat pentru solicitarea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Venetia.

Pana la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Venetia va solicitam sa suspendati dezbaterile Comisiei comune speciale a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei asupra propunerilor de modificare a legilor 303/2004, 304/2004 si 317/2004, aflate in procedura de reexaminare drept urmare a deciziilor Curtii Constitutionale a Romaniei”, se arata in solicitarea PNL depusa la Biroul permanent al Camerei.

Related posts

Legea privind pensiile militare de stat nu se mai discuta astazi, sedinta de Guvern a fost amanata (surse)

Delia Ion

Variante de premier avute in vedere de PSD in locul lui Liviu Dragnea

Lucy Ionesco

Gabriel Oprea: Adresez poporului american cele mai calduroase felicitari de Ziua Independentei

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult