5.1 C
România
15 octombrie 2021
Politica

PNL isi valideaza candidatii la alegerile locale in sedinta Biroului Politic din 18 ianuarie

PNL isi valideaza o parte dintre candidatii la alegerile locale din 2016 in cadrul unei sedinte a Biroului Politic al PNL, care se va desfasura in data de 18 ianuarie. Este vorba despre candidatii care au fost stabiliti pana acum, potrivit precizarilor oferite de purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe.

„Pe 18 ianuarie va fi sedinta a Biroului Politic al PNL, in cadrul careia se valideaza candidaturile pentru primariile municipiilor resedinta de judet. In multe municipii nu s-au luat inca deciziile, dar unde sau stabilit candidatii, ii validam”, a precizat Ionut Stroe.

Totodata, purtatorul de cuvant al liberalilor a vorbit si despre candidatura lui Sorin Frunzaverde la vreo functie publica, in conditiile in care acesta a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul alegerilor prezidentiale din 2014. Stroe a explicat ca Frunzaverde si-a dat demisia in urma cu an si ca, oricum, suspendarea opereaza de drept din momentul condamnarii, conform criteriilor de integritate.

„Nu putem vorbi in actualele conditii despre o candidatura domnului Frunzaverde la vreo functie publica. Suspendarea din calitatea de membru al PNL, desi el si-a prezentat demisia de un an, suspendarea opereaza de drept din momentul acestei condamnari. Nu e nevoie de nicio suspendare a partidului”, a mai precizat Ionut Stroe, care a mai adaugat ca potrivit criteriilor de integritate, Frunzaverde este suspendat.

De remarcat ca ultimul studiu realizat de Infopolitic oglindeste actuala scena politica din Romania, in contextul in care 2016 va fi marcat de alegerile locale si parlamentare.

„Cum se va schimba spaţiul public in anul electoral 2016?”, intrebare din cadrul studiului Infopolitic, releva ca inceputul anului 2016 gaseste scena politica romaneasca intr-o ‘bipolaritate aproape perfecta – situatie similara cu anul 2008. Fortele electorale ale PNL si PSD sunt relativ echilibrate, desi perceptia este aceea ca social-democratii sunt principalii perdanti ai anului 2015, in timp ce PNL este vazut ca partidul invingator.

In studiu se precizeaza ca, potrivit cifrelor relevate in sondajele de opinie din ultima jumatate a anului 2015, PSD si PNL sunt cotate la 35 – 40%, aproape la egalitate, in timp ce, in zona 5 – 10%, exista „o pleiada de partidulete care se bat pentru locul trei: UDMR, UNPR, ALDE, PMP, M10, PRU.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Finantelor: Ordonanta intra in sedinta de Guvern de miercuri, avem toate avizele

Ioana Badulescu

Protocol intre Partidul Social Romanesc (PSRo) si Partidul National Democrat (PND)

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Romaniei: Toate partidele pro-europene din Republica Moldova sa faca parte din Guvern

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult