11.4 C
România
28 octombrie 2021
PNL si USR vor initia impreuna motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Care este pozitia celorlalte formatiuni politice
Politica

PNL nu il retrage pe Marian Munteanu si le cere contestatarilor sa-si sustina acuzatiile cu dovezi

Liberalii nu il retrag pe Marian Munteanu din cursa electorala pentru Primaria Capitalei, asa cum mai multe organizatii guvernamentale au cerut la unison. Intr-o scrisoare deschisă a PNL către contestatarii candidatului liberalilor la Primăria Capitalei, intitulată „Apelul la adevăr”, se precizeaza ca Marian Munteanu a susţinut mereu şi susţine cu consecvenţă integrarea europeană şi euroatlantică a ţării noastre si solicita celor care il contesta sa isi sustina acuzatiile cu dovezi.

„PNL solicită acum oficial tuturor celor care întreţin acest discurs plin de neadevăr să aibă decenţa şi deontologia de a-şi proba spusele în mod concret, prezentând opiniei publice vorbe şi fapte ale dlui Marian Munteanu care ar putea, eventual, să susţină acuzele pe care i le aduc domniile lor”, arata PNL intr-un comunicat de presa.

„În puţinele zile trecute de la desemnarea dlui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, membrii PNL au constatat faptul că în spaţiul public au început din nou să circule aceleaşi acuzaţii lipsite de temei care acum un sfert de secol încercau să păteze imaginea Pieţei Universităţii. De această dată, aceste acuze nu mai vin din partea partidului condus de Ion Iliescu şi nici din partea presei feseniste, ci din partea unor organizaţii şi persoane care aparent consideră că deţin monopolul asupra ideii de societate civilă. De fapt, aceste persoane sunt cei mai noi politicieni ai României şi susţin în mod deschis acţiunea unui partid politic care participă la alegerile locale din Bucureşti”, se arată în comunicat.

Vezi si: IPP cere PNL sa retraga candidatura lui Marian Munteanu pentru Primaria Capitalei

Potrivit PNL, „un mit care a fost cultivat cu multă migală în primăvara anului 1990 a fost cel al aşa-zisei apropieri a lui Marian Munteanu de extrema dreaptă”.

„Referitor la acest aspect, PNL nu poate să nu constate că şi acum, ca şi în zilele triste ale mineriadelor, lipsesc probele care să susţină aceste acuzaţii. Oricare ar fi acestea. De aceea, PNL solicită acum oficial tuturor celor care întreţin acest discurs plin de neadevăr să aibă decenţa şi deontologia de a-şi proba spusele în mod concret, prezentând opiniei publice vorbe şi fapte ale dlui Marian Munteanu care ar putea, eventual, să susţină acuzele pe care i le aduc domniile lor. Pentru a evita din capul locului orice fel de tentaţie în acest sens, le comunicăm de pe acum că, spre deosebire de liderii FSN din 1990, PNL nu consideră în niciun fel că participarea dlui Marian Munteanu la Revoluţia din decembrie 1989 şi la organizarea Ligii Studenţilor, faptul că a fost primul preşedinte al Alianţei Civice sau rolul său de lider al Pieţei Universităţii reprezintă dovezi ale unui eventual extremism de dreapta al dlui Marian Munteanu”, subliniază PNL.

Iti recomandam si: Politica romaneasca, intre dezbateri irationale si incapacitatea de a aborda marile probleme

Lupta surda in PNL! Cui foloseste candidatura lui Marian Munteanu? Din culisele unei decizii in plic

Liberalii au dat asigurări, pe această cale, că nu există nimic în activitatea lui Marian Munteanu care să justifice alte acuze ce i se aduc, anume acelea de a fi antioccidental.

„Din contră, prin tot ceea ce a făcut în ultimii 25 de ani, ca lider respectat al societăţii civile şi ca antreprenor, dl Marian Munteanu a fost şi este un susţinător consecvent al cursului României către modelul democratic de dezvoltare a societăţii şi către economia liberă de piaţă. Dl Marian Munteanu a susţinut mereu şi susţine cu consecvenţă integrarea europeană şi euroatlantică a ţării noastre. În ultimii ani, domnia sa a avut multe ocazii de a călători în ţări occidentale, unde a fost un avocat al României şi al colaborării ţării noastre cu marile ţări democratice ale lumii”, se menţionează în scrisoarea deschisă a PNL .

Liberalii anunţă că, în săptămânile care vin, vor fi deschişi către colaborarea cu societatea civilă în cazul în care vor apărea iniţiative fără culoare politică de a se organiza dezbateri între candidaţi, de a se aduce pe agenda campaniei electorale probleme ale comunităţii locale din Bucureşti sau de a se monitoriza desfăşurarea campaniei electorale.

PNL solicită tuturor liderilor societăţii civile să ţină cont de faptul că o campanie electorală locală deschisă şi corectă, care să ajute cu adevărat cetăţeanul în formarea deciziei de vot, nu poate fi organizată decât dacă organizaţiile aflate în afara jocului politic îşi vor asuma în mod corect rolul lor.

Stiri pe aceeasi tema

PRM vrea sa-l agate pe Ilie NASTASE la europarlamentare. Vadim, scos pe tusa

Cristiana Petrariu Bota

Comisia Europeana a reactionat dupa ce premierul Romaniei a cerut lamuriri privind mesajele care vizau MCV

Ioana Badulescu

Premierul Dancila in Parlamentul European: Nu am venit aici sa dau socoteala. Va cer sa nu interziceti Romaniei ceea ce este permis in alte state UE

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult