PNL nu se asteapta ca PSD sa sustina motiunea de cenzura, dar are asteptari de la UNPR
Politica

PNL nu se asteapta ca PSD sa sustina motiunea de cenzura, dar are asteptari de la UNPR

PNL nu se asteapta ca PSD sa sustina motiunea de cenzura impotriva guvernului Ponta, dar are asteptari de la UNPR. Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a declarat ca nu se asteapta ca parlamentari PSD sa sustina motiunea de cenzura a PNL, dar a subliniat ca are „mari asteptari de la celelalte partide din coalitia guvernamentala”.

„Nu pe cei din PSD, nu cred ca ii vom convinge primii sa se alature acestui demers. Nu am deloc mari asteptari de la PSD. In schimb am mari asteptari de la celelalte partide din coalitia care sustine guvernul. Am asteptari de la UNPR. Da, cred ca este un punct de inflexiune in politica romaneasca. De la celelalte partide din coalitia care sustine Guvernul, am asteptari de la ALDE, si de la partidele din Opozitie care isi vor formula un punct de vedere — PRSO, partidul domnului Fenechiu, cei care in mod firesc, in opinia mea, vor sustine motiunea de cenzura”, a declarat Alina Gorghiu.

UNPR nu va vota motiunea de cenzura a PNL impotriva Guvernului

Liderul PNL a mai spus ca va discuta cu presedintele UNPR, Gabriel Oprea, despre motiunea de cenzura, pentru ca „acum mingea se afla in terenul sau”. Gorghiu a mai spus ca va avea discutii cu Gabriel Oprea, saptamana aceasta, dar si cu toti liderii de partide politice parlamentare.

„Responsabilitatea PNL de a initia acest demers intr-un moment crucial pentru societatea romaneasca. Acum, mingea nu se mai afla la noi in teren. Se afla la domnul Oprea in teren care asa cum a clamat de fiecare data ca intelege care este interesul public as spera sa faca si acum. Sa o faca in mod real, pentru ca de la discurs la realitate poate sa fie un drum foarte lung sau poate sa insemne un vot la o motiune de cenzura. Voi avea discutii cu domnia sa saptamana viitoare, vom avea discutii cu toti liderii de partide politice parlamentare”, a adaugat Gorghiu. Liberalii urmeaza sa depuna, luni, o motiune de cenzura pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului Ponta. Decizia a fost luata in cadrul sedintei Colegiului Director National al PNL, desfasurata vineri la Poiana Brasov. Totodata, Alina Gorghiu a declarat ca in PNL nu s-a pus „nicio secunda” alta varianta de prim-ministru decat Catalin Predoiu si ca exclude varianta cu Gabriel Oprea prim-ministru.

PNL pregateste o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta

„Daca se va schimba decizia avand in spate niste calcule din Parlament referitoare la sustinerea motiunii vom vedea, dar va spun ca in acest moment, ferm, decizia e legata de numele lui Catalin Predoiu si de un guvern al PNL”, a adaugat Gorghiu. Intrebata daca ar accepta ca Gabriel Oprea sa devina prim-ministru, Alina Gorghiu a raspuns: „Am vazut destul de multa lume exprimand faptul ca undeva s-a discutat aceasta posibilitate ca Gabriel Oprea sa fie premierul viitorului guvern din care PNL sa faca parte. La noi, in interior, in sedintele pe care le-am avut, nu s-a pus o secunda problema de alta varianta de prim-ministru decat cea a lui Catalin Predoiu. Nu am luat in calcul alta varianta de prim-ministru. Noi credem ca ce ne-am asumat in februarie nu poate fi pus in aplicare asa cum trebuie decat cu un cabinet liberal. Daca discutiile vor evolua, se vor face evident analize, nu vreau sa exclud niciun fel de varianta de discutie, discutiile le voi purta in Parlament cu toti, dar decizia legata de prim-ministru – eu in acest moment exclud varianta de Gabriel Oprea prim-ministru. Pentru ca decizia politica a PNL e legata de Catalin Predoiu. Daca se va schimba decizia avand in spate niste calcule din Parlament referitoare la sustinerea motiunii, vom vedea. Dar eu va spun ca in acest moment, ferm, decizia e legata de numele lui Catalin Predoiu si de un guvern al PNL”.

Articole asemănătoare

Tudor Chirila a transmis un mesaj inainte de alegeri: Iesiti la vot! E o datorie sa incerci sa schimbi lucrurile in tara asta

Lucy Ionesco

UDMR: Nu sunt motive pentru suspendarea presedintelui Iohannis: Ar fi cea mai mare greseala politica daca cineva s-ar apuca acum de suspendarea sa

Ioana Badulescu

Cristian Tudor Popescu: Citu nu avea voie sa-si dea demisia in contextul crizei coronavirusului! PSD va beneficia enorm din acest episod ridicol

Lucy Ionesco