Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose va fi semnata si de parlamentari ai PSD, sustine un deputat PNL
Politica

PNL nu va veni cu o propunere de premier la consultarile de miercuri de la Cotroceni

Seful campaniei PNL la alegerile parlamentare, Gheorghe Falcă, a declarat la RFI ca liberalii nu vor face o propunere de premier miercuri la consultarile de la Palatul Cotroceni, punctand ca realizarea unei coaliţii de centru-dreapta va fi dificilă. Gheorghe Falcă a mai spus ca PNL nu-i va propune lui Dacian Cioloş funcţia de preşedinte al partidului. 

„Eu cred că după declaraţia domnului Tăriceanu va fi foarte greu să realizezi o coaliţie de centru-dreapta, dar pentru noi, ca partid, direcţia pe care trebuie s-o avem este în a realiza o opoziţie normală în societatea românească. Până la urmă, democraţia este realizată din oameni care au o majoritate şi gestionează administrativ ţara şi legislativ şi o minoritate, care se poate pregăti pentru a deveni majoritară la alte alegeri”, a declarat Gheorghe Falca la RFI.

Întrebat dacă PNL i-a propus lui Călin Popescu Tăriceanu postul de preşedinte al PNL, Gheorghe Falcă a confirmat doar propunerea de formare a unei coalitii de centru-dreapta. „Din ce ştiu eu, nu a existat o discuţie directă cu domnul Tăriceanu, în schimb, atunci când am ieşit de la consultări, prin vocea preşedintelui partidului, doamna Raluca Turcan, am propus realizarea unei coaliţii de centru-dreapta”.

Iti recomandam si: Dragnea a anuntat ca premierul propus de PSD va fi anuntat miercuri si nu va fi un nume vehiculat pana acum

Amintim ca liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat recent că nu poate lua în considerare ofertele pe care le-a primit din partea PNL de a veni la conducerea partidului si de a forma o coalitie de centru-dreapta.

Va face PNL o propunere de premier la consultările de miercuri de la Palatul Cotroceni? „Nu, ne va fi foarte greu să facem o propunere de premier, pentru că acea propunere ar trebui să fi generat deja o majoritate”, a mai spus Falca.

Îi vor propune liberalii lui Dacian Cioloş funcţia de preşedinte al PNL? „Nu, dar nu este o variantă de lucru, pentru că domnul Dacian Cioloş nu şi-a dorit o astfel de variantă, de a veni în PNL. Noi i-am oferit domnului Cioloş această variantă de a intra în PNL şi evident de a defila în echipă la alegerile acestea. Nu a fost aşa, dânsul a vrut să rămână la distanţă de campania electorală, a spus că a avut o promisiune cetăţenilor de a nu fi activ în campania electorală şi dânsul şi-a ţinut această promisiune”, a completat Gheorghe Falcă.

Interventia audio avuta la Gheorghe Falca la RFI o puteti asculta pe www.rfi.ro

Articole asemănătoare

Premierul Dancila: Decretul emis de Iohannis nu respecta conditiile de legalitate si creeaza premisele unui conflict juridic de natura constitutionala

Ioana Badulescu

Acte normative care ar putea fi incluse in sedinta de Guvern din 3 august: Modificari la Legea pensiilor militare si plafonarea indemnizatiilor de crestere a copilului

Delia Ion

Codrin Scutaru, la 29 de ani de cand Steaua a castigat Cupa Campionilor: Sa ne amintim cu totii ca putem fi lideri

Lucy Ionesco