-3.4 C
România
19 ianuarie 2022
Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose va fi semnata si de parlamentari ai PSD, sustine un deputat PNL
Politica

PNL propune un grup de lucru pentru imbunatatirea legii darii in plata

PNL propune un grup de lucru care sa aduca imbunatatiri la legea darii in plata trimisa la reexaminare, vineri, de presedintele Klaus Iohannis. Liberalii spun trebuie constituit la nivelul Parlamentului un grup de lucru din care să facă parte atât reprezentanții sistemului bancar, ai Guvernului, cât și ai beneficiarilor, astfel incat legea darii in plata sa fie imbunatatita.

„Solicitarea președintelui Klaus Iohannis adresată Parlamentului de reexaminare a proiectului legii dării în plată reprezintă o ocazie pentru găsirea celor mai bune soluții de reglementare a unui principiu corect. Împărțirea riscului între bancă și client în privința creditelor este o nevoie socială care trebuie să-și găsească răspunsul adecvat în mecanismele legale, iar acesta este atributul Parlamentului”, se arată într-un comunicat transmis presei.

PNL sustine motivarea presedintelui Iohannis potrivit careia este de datoria Parlamentului sa aduca acele modificari dezirabile pentru ca legislatia sa raspundă nevoilor si așteptărilor din societate.

Legea darii in plata, trimisa la reexaminare de presedintele Iohannis

„Cererea de reexaminare este atributul constituțional al președintelui României, iar dincolo de acest fapt este demersul persoanei publice cu cel mai ridicat grad de încredere din partea cetățenilor. Este motivul pentru care PNL va analiza cu toată atenția observațiile care pot duce la îmbunătățirea legii dării în plată. În acest sens, PNL propune constituirea la nivelul Parlamentului a unui grup de lucru din care să facă parte atât reprezentanții sistemului bancar, ai Guvernului, ai celor care vor fi beneficiarii acestui act normativ, pentru a găsi cea mai bună formulă de reglementare în acest caz”, arată liberalii.

Președintele Klaus Iohannis a cerut vineri Parlamentului reexaminarea legii dării în plată.

„Legea privind darea în plată este bine-venită, dar forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei care au credite imobiliare, riscă să creeze noi dificultăți, mergând chiar până la imposibilitatea aplicării ei. Terminologia neclară, necorelarea cu legislația în vigoare și crearea unor situații de inechitate între beneficiarii legii sunt câteva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astăzi legea spre reexaminare Parlamentului”, a sustinut Iohannis pe Facebook.

Stiri pe aceeasi tema

Comisarul european Corina Cretu… Portofoliul il aflam dupa ce lista va fi publicata in Monitorul Oficial al UE

Cristiana Petrariu Bota

Protocolul de colaborare la alegeri intre PSD si UNPR a fost semnat

Cristiana Petrariu Bota

Basescu: Sansa Rep. Moldova de a ajunge in UE este unirea cu Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult