Liderul PNL sustine ca ministrul Justitiei a mintit: Comisia de la Venetia imi spune in scris ca nu este sesizata nici in privinta ordonantei 90, nici in privinta ordonantei 92
Politica

PNL s-a dezis de Daniel Zamfir. Reactia senatorului: Altul e motivul avertismentului de excludere

PNL s-a dezis de Daniel Zamfir. Secretarul general al liberalilor, Robert Sighiartau, a declarat ca initiativa legislativa a senatorului Daniel Zamfir prin care se limiteaza dobanzile cu care bancile dau credite nu reprezinta partidul, fiind o initiativa „contrara economiei pe piata liberala”. In replica, Daniel Zamfir considera ca altul este motivul avertismentului de excludere.

Daniel Zamfir, care este autorul unor proiecte precum darea in plata sau legea conversiei, a depus un proiect legislativ prin care se plafoneaza dobanzile cu care bancile dau credite la 2.62% (dobanda formata din dobanda-cheie a BNR de 1.75% plus o marja maxima de inca 50% din dobanda de politica monetara).

Redam mai jos reactia senatorului PNL Daniel Zamfir:

DE CE S-O FI INFLAMAT ATATA LUME CA SE PLAFONEAZA DOBANZILE IFN-urilor SI BANCILOR?
Nu e nicio noutate, că atare nu e vreo inventie de-a mea sau a prof Piperea.

Sunt, însă, neplăcut surprins de declarațiile secretarului general și a președintelui PNL, din următoarele considerente:
1.Cu Ludovic Orban am avut discuția pe toate cele trei proiecte de lege încă de acum 5 luni de zile-le are și pe email încă de pe 5 iulie-si singura rezervă a avut-o, a fost in legătura cu leasing-ul. Proiectul a fost semnat de mai multi senatori și deputați cu greutate in partid,ca atare, aprecierea tânărului secretar general e cel puțin necolegiala.
2.Prof. Piperea și cu mine lucram la aceste proiecte de legi cu mult înainte să fie numit consilier onorific al lui Tudose, funcție din care și-a demisia în urmă cu o luna de zile. Le-as aminti colegilor mei că prof Piperea este aceeași persoană căreia i s-a propus sa preia organizația PNL Bucuresti în vara anului trecut. Va asigur că a rămas același și că proiectele pe care le facem împreună nu au legătură cu vreo doctrina politica. Au legătură cu ceva ce este peste orice doctrina politica! Dreptatea!
3. Ideea plafonării dobânzilor-dobanda de referință a BNR plus 50%- o regăsim în OG 9/2000 la art. 5 inițiată de fostul premier ministru Isărescu și în OG13/2011.
În luna august a acestui an, BNR, prin vocea dlui Vasilescu transmitea faptul că în situații deosebite, și alte țări din Europa precum Germania, Franța, Marea Britanie, Slovenia, Slovacia s-au luat aceste decizii, prerogativa fiind a Parlamentului. Ei bine, inspirați fiind de Ordonanta dlui Isărescu din anul 2000 întărită de poziția consilierului sau, am completat acum OG13/2011.
4. În ceea ce privește devierea de la linia partidului, eu nu știu vreo decizie a PNL care să susțină necondiționat practicile IFN-urilor și bancilor. Eu cred că altul este motivul avertismentului de excludere pe care l-am primit astazi.

Stiri pe aceeasi tema

Dancila s-a intalnit la Guvern cu premierii Greciei si Bulgariei si cu presedintele Serbiei

Cristiana Petrariu Bota

Dragnea lauda Guvernul Dancila la Congresul PES de la Madrid: Gratie Guvernului nostru, salariul minim a crescut in doi ani cu peste 50 la suta

Cristiana Petrariu Bota

Cristian Busoi se retrage de la Primaria Capitalei, candidatul PNL va fi Ludovic Orban

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult