PNL schimba strategia la negocierile pentru Guvern. Orban vrea sa fie din nou premier, alianta USR-PLUS luata prin surprindere
Breaking News

PNL schimba strategia la negocierile pentru Guvern. Orban vrea sa fie din nou premier, alianta USR-PLUS luata prin surprindere

PNL schimba strategia la negocierile pentru Guvern. In urma intalnirii dintre Klaus Iohannis si Ludovic Orban, dar si dupa propunerea lui Dan Barna de a debloca discutiile, presedintele liberalilor ar fi venit cu o noua varianta care i-a luat pe toti prin surprindere, inclusiv pe colegii sai de partid.

Propunerea liderului PNL este ca el sa revina in functia de premier. O a doua varianta aflata pe masa presedintelui Iohannis este cea a premierului tehnocrat. Potrivit unor surse politice, Orban ar fi explicat ca este posibila revocarea lui Florin Citu din pozitia de premier propus de PNL si Biroul Politic National al partidului sa vina cu o alta propunere.

In varianta in care Orban ar fi premier, USR PLUS ar avea dreptul sa primeasca functia de presedinte al Camerei Deputatilor, pentru Dan Barna, si discutiile s-ar debloca, pentru ca Orban, care tintea pana acum aceasta functie, ar urma sa o primeasca pe cea de prim-ministru.

Potrivit Digi 24, cei de la USR PLUS aflasera de aceasta mutare a lui Ludovic Orban de luni seara, cand, se pare, presedintele PNL ar fi incercat sa obtina sprijinul liderilor din partidul sau pentru a doua sacrificare a lui Florin Citu.

Cei de la USR PLUS ar fi cerut un timp de gandire pentru a decide cum sa procedeze in aceasta noua situatie, in timp ce Ludovic Orban incearca sa adune sustinere pentru o posibila nominalizare a sa ca premier.

In acest sens, a avut o intalnire cu parlamentarii minoritatilor nationale, care pot asigura 18 voturi la investirea Guvernului.

Ludovic Orban i-a convocat pe liderii PNL la o sedinta informala la sediul partidului. Surse din partid sustin ca ar intentiona ca miercuri sa convoace sedinta BPN pentru a retrage nominalizarea lui Florin Citu.

A doua varianta – premier tehnocrat

In interiorul PNL este luat in calcul si un al doilea scenariu, in cazul in care liberalii nu vor sustine nominalizarea lui Ludovic Orban, din nou, pentru functia de premier.

Astfel, pentru deblocarea negocierilor ar putea fi nominalizat un premier tehnocrat. In aceasta varianta sunt vehiculate numele lui Marcel Bolos, ministru al Fondurilor Europene si cel al ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.

In acest fel, Ludovic Orban ar primi functia de presedinte al Camerei Deputatilor, pentru ca cea de prim-ministru nu ar mai apartine unui partid politic.

 

Articole asemănătoare

Bilant negru in Spania! 394 de decese in ultimele 24 de ore si 28.572 de persoane infectate

Lucy Ionesco

Scrisoarea presedintelui Iohannis catre Regele Mihai: Am primit cu multa ingrijorare vestea privind problemele medicale

Lucy Ionesco

Premierul Viorica Dancila: Decat sa vorbesc liber si sa spun prostii, mai bine sa am o hartiuta

Lucy Ionesco