-0.5 C
România
8 decembrie 2023
PNL a depus in Parlament motiunea de cenzura la adresa Guvernului Ponta
Politica

PNL sustine Legea cartelelor prepay. Atanasiu: Romanii nu vor considera ca li se stirbeste din drepturi

Prim-vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu, a declarat ca PNL este de acord cu Legea cartelelor prepay, insa subliniaza ca nu aceasta este solutia pentru prevenirea atentatelor teroriste. Intr-o interventie la RFI, Teodor Atanasiu a mai spus ca romanii nu vor considera ca li se stirbeste din drepturi prin adoptarea Legii cartelelor prepay, dar a subliniat ca va trebui gasit acel echilibru in care cu cedare de libertati individuale si colective sa avem o siguranta mult mai mare.

„Partidul Naţional Liberal nu se opune adoptării unei astfel de legi, ba dimpotrivă, considerăm că cetăţenii României nu vor considera că li se ştirbeşte din drepturi prin adoptarea unei astfel de legi. (…) În acelaşi timp, credem că nu aceasta este soluţia pentru ceea ce se întâmplă în ceea ce priveşte atentatele (…). Cred că rezolvarea ar trebui să vină printr-o strategie europeană comună, unică şi nu fiecare ţară cu strategiile sale”, a spus Atanasiu.

Senatorul Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedinte PNL şi membru al comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI, a explicat insa că nu aceasta este soluţia pentru a preveni atentate pe teritoriul european.

Iti recomandam si: Cartele prepay din Romania, folosite in planificarea unor atentate teroriste

Ce diferenta este intre sondajele PSD si PNL. Adriana Saftoiu: Firea este in fata lui Orban in acest moment

„Partidul Naţional Liberal nu se opune adoptării unei astfel de legi, ba dimpotrivă, considerăm că cetăţenii României nu vor considera că li se ştirbeşte din drepturi prin adoptarea unei astfel de legi. Dar în acelaşi timp, credem că nu aceasta este soluţia pentru ceea ce se întâmplă în ceea ce priveşte atentatele. Să nu uităm că România face parte din Europa, o Europă în care sunt ţări în care se pot cumpăra cartele prepay şi dacă România adoptă o astfel de lege, deci problema nu se rezolvă. Cred că rezolvarea ar trebui să vină printr-o strategie europeană comună, unică şi nu fiecare ţară cu strategiile sale”, a spus Atanasiu.

Senatorul PNL aminteşte că „pe această lege a fost o întreagă discuţie publică, a mai fost o dată în Parlament această lege şi cetăţenii nu s-au simţit atunci că li s-a luat din libertăţi individuale sau colective, dimpotrivă, vedeţi că firmele care operează în domeniu, dacă faci un abonament şi nu te duci să-ţi iei o cartelă prepay, oricum îţi iau datele şi nimeni nu s-a simţit că i s-a umblat la libertăţi (…). Va trebui găsit acel echilibru în care cu cedare de libertăţi individuale şi colective să avem o siguranţă mult mai mare”.

Premierul Dacian Cioloş afirma recent la Pro TV că în ultima perioadă cartele prepay din România au fost folosite în pregătirea unor atentate în ţări din UE.

Ulterior, SRI a precizat pentru Digi24 că unele cartele sunt folosite în areale de conflict, inclusiv Siria şi Irak.

Interventia audio a lui Teodor Atanasiu o poti asculta pe site-ul RFI.

Related posts

Rezultate obtinute in Diaspora la alegerile prezidentiale 2019, primul tur. Date partiale

Lucy Ionesco

TUDY, Tudor Ionescu pe numele real, numit viceprimar al Capitalei. Facebook-ul a explodat!

Lucy Ionesco

Ioan Mircea Pascu: David Cameron a jucat la cacealma si a mizat pe banii nostri

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult