PNL si USR vor initia impreuna motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Care este pozitia celorlalte formatiuni politice
Politica

PNL va cere invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anuntat ca liberalii vor pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, anuntand ca partidul ia in considerare inclusiv o sesizare la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).  

Raluca Turcan a scris, intr-o postare pe Facebook, ca PNL vor cere invalidarea mandatului de deputat al presedintelui PSD Liviu Dragnea, in baza prevederii din Regulamentul Camerei Deputatilor care spune ca alegerea unui deputat poate fi invalidata daca exista o condamnare definitiva pentru infractiuni legate de derularea procesului electoral.

„Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al presedintelui PSD, Liviu Dragnea, si vom vota in consecinta. Regulamentul Camerei Deputatilor este clar si limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate. Sper ca toate celelalte partide sa se ralieze acestei pozitii de bun simt si sa voteze impotriva.

In cazul in care PSD va avea castig de cauza la vot, luam in calcul sesizarea Curtii Constitutionale. Nu putem ceda in fata acestui obicei al PSD de a considera ca legile aflate in vigoare sunt, pentru liderii acestui partid, facultative. De altfel, avem un precedent in 2004, cand pentru fapte similare pentru care nu fusese emisa o sentinta judecatoreasca la acel moment, toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei in cauza”, sustine Raluca Turcan.

Stiri pe aceeasi tema

Codul Fiscal va fi discutat pe 25 august in Parlament

Cristiana Petrariu Bota

Ion Iliescu, anchetat in secret in cazul inchisorilor CIA din Romania

Cristiana Petrariu Bota

PSD decide in sedinta CExN de la Sinaia daca face alianta cu PNL pentru a-l debarca pe Tariceanu din Senat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult