PNL vrea sa scada varsta de vot. Variantele, discutate in Comisia de unificare

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 30, 2015 20:00
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

PNL vrea sa scada varsta de vot. Variantele, discutate in Comisia de unificare

PNL vrea sa scada varsta de vot. Copresedintele PNL Alina Gorghiu, a declarat, sambata, ca se va propune scaderea varstei de vot, urmand a fi evidentiate solutii si purtate discutii pe aceasta tema in Comisia de unificare a partidului. Gorghiu a completat insa, la Galati, ca ii este teama ca cei de la PSD nu vor sustine aceasta masura.

“Eu chiar cred ca este nevoie in Romania sa ne gandim sa scadem aceasta varsta de vot, poate nu la 16, putem chiar la 17 ani. Este o discutie care se face in alte state europene. Exista un raport foarte interesant al Adunarii Parlamentarilor pe langa Consiliul Europei care agreeaza scaderea si incurajeaza scaderea varstei de vot. Si, daca la noi tinerii la 16 ani muncesc, platesc taxe, se casatoresc, de ce nu ar putea sa aiba si acest drept de vot? Mi-e teama insa ca PSD s-ar opune la o asemenea modificare tocmai pentru ca stiti ca atunci cand nu e electoratul tau il pedepsesti, ca si in diaspora, pentru ca oamenii din diaspora au avut o anumita optiune politica, alta decat Victor Ponta la alegerile prezidentiale, acum (acest electorat – n.r.) este sfidat si ignorat. Chiar o sa discut in comisia noastra de unificare aceasta idee sa vad ce reactii vom obtine”, a spus Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

Alina Gorghiu a mai precizat ca scaderea varstei populatiei cu drept de vot la 16 ani nu este sustinuta pentru ca UNPR sa renunte la sustinerea PSD si sa faca majoritate cu PNL in Parlament.

“Daca sugerati cumva ca as putea fi de acord cu o propunere pentru a indulci pozitia UNPR ca sa renunte la sustinerea PSD, va inselati. Tocmai spuneam ca, acum doi ani, in Comisia de revizuire a Constitutiei, PNL a avut aceasta propunere. Nu am rediscutat-o pentru ca stiti foarte bine ca lucrarile comisiei sunt blocate de PSD. Si oricum va marturisesc ca nu m-as mai aseza la masa cu unul care nu e in stare sa respecte Constitutia, sa nu organizeze alegeri, sa nu ingradeasca dreptul de vot si multe alte cele”, a sustinut Gorghiu.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.