Podul Agigea
Stiri locale

Podul de la Agigea va fi inchis in perioada 8 – 25 mai 2017

Podul de la Agigea se inchide in perioada 8-25 mai 2017 pentru realizarea unor lucrari de ramforsare a constructiei. Anuntul a fost facut luni in cadrul unei conferinte de presa de reprezentanti ai Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, pentru evitarea blocajelor in trafic, ruta alternativa propusa este urmatoarea: nodul rutier A4 (intersectie cu DN 39, Agigea) – A4 (intrare port Constanta Sud) – podul nou peste Canalul Dunare – Marea Neagra – bretea acces la DN 39A- DN 39A- DN 39 (Eforie Nord – Agigea).

 

‘Inchiderea totala a traficului pe pod este necesara in aceasta perioada pentru tensionarea finala a cablurilor (inlocuite in perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central şi montarea elementelor rosturilor de dilatatie ale podului. Demontarea ancorajului (inel cu o greutate de aproximativ 90 de tone), presupune masuri speciale. Operatiunea va fi efectuata cu ajutorul a doua macarale cu o capacitate de 400 tone fiecare, utilaje care nu pot actiona in conditii de vânt puternic. in vederea evitarii unor accidente care ar putea pune in pericol viata sau integritatea corporala a participantilor la trafic, podul de la Agigea trebuie inchis in totalitate, in perioada efectuarii acestor manevre. Pentru tensionarea finala a cablurilor sunt necesare operatiuni de nivelment al podului (stabilirea pozitiei initiale a tablierului podului) şi teste pentru masurarea fortelor din fiecare cablu. Aceste teste se pot face doar dupa eliberarea oricarei sarcini de pe pod, ceea ce inseamna implicit oprirea traficului’, precizeaza sursa citata.

Dupa redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fara restrictii de circulatie, pe intreaga durata a sezonului estival, noteaza compania de drumuri.

Stiri pe aceeasi tema

Incendiu in clubul Culture Pub din Constanta – UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Porturile din Constanta, inchise din cauza vantului. Portul Midia a fost inchis inca de luni

Cristiana Petrariu Bota

Accident Apoldu de Sus, Drumul National 1. Sase raniti in urma une coliziuni intre un microbuz si o autocisterna

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult