SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2016. Salcamii de Baconschy a fost piesa de artilerie grea de la proba de Limba si Literatura Romana din cadrul examenului de EVALUARE NATIONALA 2016, care a debutat luni, 27 iunie 2016. Elevii care au iesit de la prima proba de la Evaluarea Nationala au declarat ca subiectele date la Romana au fost grele. Printre subiectele date la prima proba de la Capacitate au fost si analiza poeziei „Salcami” de Baconsky si o compunere despre o zi într-o statiune. Vedeti subiectele foto mai jos.
SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2016. Absolvenţii claselor a VIII-a au intrat luni în focurile Evaluării Naţionale cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe legate de poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky, dar şi de făcut o compunere despre o întâmplare dintr-o staţiune.
SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2016. Absolvenţiilor de clasa a VIII-a au avut de rezolvat mai multe cerinţe privind poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky, printre acestea având şi de demonstrat că aparţine genului liric. Aceştia au avut şi de făcut o compunere, reală sau imaginară, privind o întâmplare dintr-o staţiune.
Iti recomandam si: SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2016. Subiecte grele la Limba Romana la Evaluarea Nationala din 27 iulie 2016
Cele mai noi informatii despre Evaluarea Nationala 2016
SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2016. De precizat ca poetul A. E. Baconsky, ale cărui versuri au fost subiect de analiza, astazi, la Limba Romana de la Evaluare Nationala 2016, este tatal unui cunoscut politician, Teodor Baconski. Anatol Bakonsky a murit în 1977 la cutremur. Elevii care au sustinut astazi prima proba de la Evaluarea Nationala sustin caau fost subiecte grele la Evaluarea Nationala, mai ales partea de poezie Salcamii de Baconsky.
„La Evaluarea Nationala 2016, proba romana, unul dintre subiectele de analizat a fost cu referire la poezia SALCAMI, de A E Baconsky .Foarte interesant…..Intrebare intrebatoare : Tatal carui politician roman cunoscut este poetul acestei poezii ? Proba din afara examenului, pentru (ne) participanti !!!!!”, a scris un internaut pe Facebook imediat ce s-au aflat subiectele date.
SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2016. Afisarea rezultatelor va avea loc pe 1 iulie, pana la ora 16:00, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi, intre orele 16:00 – 20:00. Rezolvarea contestatiilor se va face in perioada 2-4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afisate rezultatele finale.
Elevii de clasa a 8-a se vor inscrie la liceu in perioada 8-12 iulie 2016, iar repartizarea computerizata va fi pe 19 iulie 2016. La admiterea la liceu, va conta in proportie de 75% media de la Evaluarea Nationala 2016 si 25% media generala de absolvire a claselor V-VIII, ca si pana acum. In scolile profesionale cu durata de 3 ani, la care elevii primesc o bursa lunara de la stat de 200 de lei si unde practica se face la companii, inscrierile incep pe 13 iunie 2016.
Calendar Evaluarea Nationala 2016
15-17 iunie 2016 Inscrierea la Evaluarea Nationala
17 iunie 2016 Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
27 iunie 2016 Limba si literatura romana – proba scrisa
28 iunie 2016 Limba si literatura materna – proba scrisa
29 iunie 2016 Matematica – proba scrisa
1 iulie 2016 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
1 iulie 2016 Depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)
2 – 4 iulie 2016 Rezolvarea contestatiilor
5 iulie 2016 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii
EVALUARE NATIONALA 2016. Profesorii supraveghetori nu au voie sa intre in salile de examen cu telefoane mobile, cu calculatoare, cu orice alte mijloace electronice de comunicare, cu ziare, reviste sau carti. Nu vor face parte din comisiile pentru evaluarea nationala profesori care, in sesiuni anterioare, nu si-au indeplinit corespunzator atributiile sau care au fost sanctionate.
De asemenea, in scolile in care la examenele anterioare au existat „nereguli grave” la Evaluarea Nationala, comisiile judetene pot sa nominalizeze in comisiile pentru examen profesori de la alte scoli. Tot in scolile cu grave nereguli la examenele anterioare, comisiile judetene pot sa suspende organizarea Evaluarii Nationale.
EVALUARE NATIONALA 2016. La corectarea lucrarilor, daca diferenta dintre notele date de catre cei doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, atunci nota finala este media aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, a acestor note. Daca diferenta este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori, stabiliti de presedintele comisiei, iar nota acordata de acestia va fi cea finala.
EVALUARE NATIONALA 2016. Salile de examen, salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si salile in care se preiau, evalueaza si depoziteaza lucrarile scrise – sunt supravegheate cu camere video-audio functionale. Ordinul prevede ca, pana la inceperea examenelor, comisiile judetene de organizare a evaluarii nationale si autoritatile administratiei publice locale „iau toate masurile” pentru „asigurarea dotarii tuturor salilor de examene cu camere functionale de supraveghere video si audio”.
Dupa fiecare examen, comisiile verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video. Daca se constata nereguli, fraude sau tentative de frauda sau in cazul in care exista sesizari, verificarea se face pentru toate salile de examen din scoala.
TOTUL DESPRE TESTELE DE EVALUARE NATIONALA 2016