Politia va face controale in civil pentru a-i depista si amenda pe cei care nu respecta masurile anti-coronavirus
Social

Politia va face controale in civil pentru a-i depista si amenda pe cei care nu respecta masurile anti-coronavirus

Politia va face controale in civil pentru a-i depista si amenda pe cei care nu respecta masurile de protectie impotriva noului coronavirus, potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi 24.

Decizia de a efectua controle in civil a fost luata dupa ce autoritatile au constatat ca oamenii respecta  masurile de protectie impotriva coronavirusului doar in prezenta fortelor de ordine. In rest, masurile anti-Covid-19 sunt ignorate si neglijate.

Astfel, 20% dintre politisti vor face controale si vor aplica amenzi in civil, fara a purta uniforma, potrivit surselor citate.

De asemenea, numarul TelVerde la care poate fi sesizata nerespectarea masurilor sanitare va fi operationalizat astfel incat sa poata fi primite si fotografii sau inregistrari video. Pe baza acestora vor putea fi date amenzi, se pot deschide cercetari sau pot fi adoptate alte sanctiuni.

Numarul la care cetatenii pot sesiza nerespectarea regulilor este 0800.800.165.

De interes: Streinu-Cercel dezvaluie ca tratamentul administrat lui Trump se foloseste in Romania de la inceputul pandemiei de coronavirus

Articole asemănătoare

Toni Grebla a demisionat de la Curtea Constitutionala

Lucy Ionesco

Cardurile de sanatate expira. Ministerul Sanatatii are in plan sa extinda valabilitatea, astfel incat niciun card de sanatate sa nu expire inainte de 2020

Ioana Badulescu

De REVELION 2015, restrictii in trafic in Piata Constitutiei

Lucy Ionesco