Politica

Politic, o lume se prabuseste. Va mai amintiti de fosta sotie a lui Liviu Dragnea?

In contextul amplelor proteste care se desfasoara zilele acestea in Romania, a ne intreba inca o data cine sunt cei care ne conduc este vital, pentru a intelege de ce este nevoie de schimbarea actualei clase politice, asa cum cer neincetat protestatarii din Piata Universitatii si din intreaga tara. Liviu Dragnea i-a luat locul lui Victor Ponta la conducerea PSD si, probabil, are aspiratii inalte in ceea ce priveste viitorul sau politic. El poate fi unul dintre cei care vor conduce Romania in urmatorii ani. Cati dintre voi stiu cum a reusit familia Dragnea sa ajunga un factor decizional in Guvern si in fruntea partidului?

Nu vom face o retrospectiva a dosarelor in care este cercetat Liviu Dragnea, ci vom vorbi despre fosta sa sotie, Bombonica Dragnea. Va mai amintiti ca Bombonica a fost investigata pentru evaziune fiscala? E doar un exemplu din noianul de familii de politicieni care scalda Romania in coruptie. Cu astfel de oameni vreti sa reformam Romania?

Evaziune marca Dragnea

Fosta sotie a lui Liviu Dragnea a fost investigata pentru evaziune fiscala intr-un dosar al Parchetului general condus de Tiberiu Nitu. Dosarul a fost deschis la sesizarea ANAF. Fiscul a reclamat ca firma Hotel Turris SA, care opereaza hotelul cu acelasi nume din Turnu Magurele, nu ar fi platit taxe catre bugetul de stat, datoriile ridicandu-se la peste 31 milioane de lei, adica 7,5 milioane de euro.

Inspectorii fiscali ar fi gasit si alte probleme. Printr-o decizie din 2009 a AGA a Hotelului Turris, cladirea hotelului si terenul aferent ar fi fost transferate catre Bombonica Dragnea, actionarul majoritar al firmei, pentru 200 de mii de lei, desi valoarea reala a imobilelor ar fi fost de 110 milioane de lei.

In martie anul trecut, Bombonica Dragnea a primit insa decizie de clasare, potrivit romaniacurata.ro. Solutia este totusi greu de contestat in conditiile in care a fost emisa de Daniela Matei, sora judecatorului Ionut Matei, vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Matei este judecatorul care l-a trimis pe fostul premier Adrian Nastase in spatele gratiilor (potrivit unor surse bine informate, magistratul Ionut Matei este considerat autorul moral al condamnarii lui Nastase, desi in completuri erau mai multi judecatori) si este vazut un magistrat foarte bun si integru.

Averea sotilor Dragnea

Conform datelor din presa, Familia Dragnea detine 3 terenuri intravilane, unul in Alexandria, dobandit in perioada 2002-2009, (4036 mp), unul in Busteni din 2007 (1314mp) si un altul de, achizitionat in 2009, cu o suprafata de aproape 3000 de mp, potrivit declaratiei de avere completata de deputat in iunie 2015.

Liviu si Bombonica Dragnea detin un apartament cu o suprafata de 80 de mp, in Turnu Magurele, din 1997 si un complex hotelier, restitui printr-o hotarare judecatoreasca sotiei presedintelui interimar PSD, in 2009. Acesta are o suprafata construita la sol de 1.527 de mp.

In 2009, Bombonica Dragnea a devenit actionar majoritar, cu peste 95% din actiuni, al societati comerciale Hotel Turris SA din Turnu Magurele. In acelasi an, Adunarea Generala a Actionarilor a societatii comerciale a decis sa-i restituie actionarul majoritar mai multe imobile apartinind Hotel Turris SA, printre care si cladirea unui hotel, principalul activ imobiliar al firmei. Conform declaratiei de avere completate de catre Liviu Dragnea in iunie 2009, valoarea imobilelor restituite sotiei era de 110.770.151,33 lei. Adica o suta zece milioane de lei, echivalentul a peste 25 de milioane de euro.

Sotia lui Dragnea a mai primit pentru – compensarea partiala a datoriilor Hotel Turis S.A un autoturism Land Rover, din 2008.

In ultima declaratie de avere, Liviu Dragnea mai declarat ca detine o casa in Alexandria, fara a specifica insa suprafata, modul de dobandire sau numele propietarului, in aceasta zona a declaratiei fiind scris „in constructie”. In noiembrie 2012, jurnalistii de la B1TV au scris despre casa lui Dragnea de la Alexandria si consemnau, de asemenea, lipsa din declaratia de avere de la aceea vreme a informatiilor despre aceasta imobil. Proprietatea acestuia ar avea peste 7.000 de metri patrati, piscina de lux si teren de tenis, potrivit B1TV.

„Liviu Dragnea a cumparat prima parte din acest domeniu in anul 2002. De atunci a tot alipit patru curti vecine, ajungand la dimensiunea de 7.000 mp. Ca suprafata sa nu mai para asa mare, pe 23 martie 2011, i-a donat fiului 2.859 de mp, cladire plus constructie, astfel ca in declaratia sa de avere, mai apar doar 4.036 de mp. Ca sa evite trecerea in declaratia de avere a suprafetei conacului din Alexandria, Dragnea a trecut ca este in constructie. Numai ca din imagini totul se vede ca este construit deja!”, scriau, in 2012, jurnalistii de la B1 TV.

Foto: jurnalgiurgiuvean.ro

Stiri pe aceeasi tema

De cate ori are dreptul Liviu Dragnea sa rateze la numirea unui prim-ministru ca sa se puna problema inlocuirii sale

Ioana Badulescu

Basescu este noul presedinte al partidului Miscarea Populara

Cristiana Petrariu Bota

Sedinta de Guvern, dupa ce Senatul a decis amanarea pensionarii anticipate a magistratilor pana la 1 ianuarie 2022

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult