Politisti romani, in premiera intr-o misiune de suport operativ in Cehia pentru a acorda asistenta cetatenilor romani
Social

Politistii ameninta cu noi proteste, dupa anuntul MAI privind plata orelor suplimentare: Inchidem posturile de Politie, reclamatiile sa se faca la domiciliul domnului Dragnea

Politistii ameninta cu noi proteste, dupa anuntul ministrului de Interne Carmen Dan privind plata orelor suplimentare. Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual declara deschis conflictul de munca, dupa ce Carmen Dan a vorbit despre posibilitatea acordarii platii orelor suplimentare abia din luna iunie.

„Inchidem posturile de Politie si la revedere. Reclamatiile sa se faca la domiciliul domnului Dragnea”, sustine presedintele Sindicatului, Dumitru Coarna, intr-o interventie la RFI.

Acesta a afirmat ca politistii nu mai au incredere in declaratiile autoritatilor, drept urmare conflictul de munca a fost declansat, urmand sa se treaca la pichetari si mitinguri.

„Doamna ministru Carmen Dan şi doamna Olguţa Vasilescu încearcă o eschivă manipulatorie, spunând că o să plătească câteva ore suplimentare, nici acolo toate, 15 ore. Practic, mai nimic. Legea din sistemul public de salarizare 153 nu se aplică şi valorii salariului de bază şi Ministerului de Interne. De aceea, noi am declanşat conflictul de muncă, vom începe pichetări, mitinguri”, a declarat Dumitru Coarna la RFI.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă poliţiştii nu ar mai face ore suplimentare, liderul sindical a răspuns: „Dacă nu mai facem ore suplimentare, se blochează sistemul, pentru că avem un deficit structural fantastic de mare, 25 spre 30 de mii de oameni lipsă din sistemul de apărare, siguranţă şi ordine publică. Închidem posturile de Poliţie, închidem unităţi de Poliţie şi la revedere, fiecare reclamă la domiciliul doamnei Vasilescu, la domiciliul doamnei Carmen Dan, la domnul Dragnea, o să intervină ei”.

Stiri pe aceeasi tema

Gravidele care se vor prezenta la consultatiile prenatale ar putea primi ingrijire si imbracaminte gratuit

Ioana Badulescu

Astazi se sarbatoreste Craciunul pe rit vechi. Mii de turisti moldoveni si rusi au ales sa petreaca Sarbatoarea Nasterii Domnului in Romania

Ioana Badulescu

Nasul Radu Moraru are probleme cu executorii judecatoresti pentru o datorie la banca

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult