Politistii protesteaza de Ziua Politiei Romane. Miting la MAI, urmat de un mars pana in Piata Victoriei
Social

Politistii anunta un protest masiv in Bucuresti! SNPPC: Suntem abuzati, premierul aplica selectiv legea

Politistii anunta un protest masiv in Bucuresti, la sfarsitul lunii martie, acestia fiind nemultumiti de faptul ca Guvernul Grindeanu i-a neglijat in ceea ce priveste majorarile salarile. Reprezentantii  SNPPC se considera abuzati de faptul ca premierul aplica selectiv legea, declarandu-se total nemultumiti de faptul ca angajatii MAI au fost sariti de la mariri salariale, spre deosebire de profesori sau medici.

Presedintele celei mai mari federatii sindicale din Ministerul de Interne, Dumitru Coarna, a spus joi, la Antena 3, ca mitingul este programat pentru 25 martie, atunci cand ar iesi in strada 10.000 de politisti.

”Mitingul organizat de noi este pentru 25 martie, orele 10-14, in fata Ministerului de Interne, pentru ca este si ziua Politiei Romane. Doamna ministru (Carmen Dan – n.r.) sa respecte legea, nu stiu cum a lucrat acolo la Teleorman. Noi suntem abuzati, premierul aplica selectiv legea, ca sa nu spun ca o incalca selectiv”, a spus Dumitru Coarna, presedintele Federatiei SNPPC, joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Amintim ca joi, la sediul Ministerului pentru Consultare Publica si Dialog Civic din cadrul Guvernului, membrii Biroului Executiv Central al SNPPC s-au intalnit cu ministrul Gabriel Petrea, in vederea analizarii problemelor de interes pentru politistii si personalul contractual din MAI.

Delegatia SNPPC, condusa de presedintele Dumitru Coarna, a abordat doua teme de actualitate, circumscrise revendicarilor din ultima perioada, inclusiv celor care au facut obiectul protestelor programate pentru zilele de 23-25 martie a.c.: salarizarea actuală extrem de precară a angajaţilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, personal contractual, jandarmi, pompieri – şi proiectul Legii salarizării unitare, aflat în faza de concepţie la nivelul Guvernului.

Vezi si: Politistii, jandarmii si pompierii anunta proteste ample si nu exclud sa ceara societatii civile sa le sustina manifestatiile

 

Stiri pe aceeasi tema

BIAS 2016 – Show aviatic pe Aeroportul Baneasa, in acest weekend

Bogdan

MAI a deschis o ancheta dupa incidentele din Piata Victoriei

Cristiana Petrariu Bota

Modificarile la Legea dialogului social, care obliga firmele sa negocieze noile contracte de munca cu angajatii, au starnit valuri de nemultumiri in randul patronatelor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult