-6.8 C
România
23 ianuarie 2022
Politistii nu accepta scaderea salariilor si sesizeaza capcane in textul OUG
Social

Politistii, jandarmii si pompierii anunta proteste ample si nu exclud sa ceara societatii civile sa le sustina manifestatiile

Politistii, jandarmii si pompierii anunta proteste ample si nu exclud sa ceara societatii civile sa le sustina manifestatiile, daca salariile lor nu vor fi corelate noului salariu minim pe economie. Sindicatul National al Agentilor de Politie sustin, intr-un comunicat de presa, ca vor recurge la proteste daca nu li se maresc salariile si nu exclud dreptul de a apela la bunatatea societatii civile pentru a se alatura miscarilor de protest.

Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania (SNAP) sustin ca, incepand cu 15 martie, va declansa proteste daca salariile personalului Ministerului Afacerilor Interne nu vor fi majorate in functie de noul salariu minim pe economie.

Cei de la SNAP au trimis ministrului de Interne, Carmen Dan, o adresa prin care solicita aplicarea Hotararii de Guvern nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de baza minim brut si in cazul politistilor, politistilor de frontiera, jandarmilor si pompierilor.

„Prin prezenta solicitam aplicarea HG 1/2017 si lucratorilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (politisti, politisti de frontiera, jandarmi si pompieri) asa cum este prevazut, cu un calcul real, indicele de salarizare la salariul minim pe economie la nivelul anului 2017”, se arata in document.

„Mentionam faptul ca personalul MAI (politisti, politisti de frontiera, jandarmi si pompieri) nu si-a revendicat acest drept deocamdata in strada protestand, in speranta ca MAI va pune in aplicare in termenul legal acest drept care li se cuvine conform legii. Politistii, politistii de frontiera, jandarmii si pompierii sunt singura categorie bugetara care a ramas cu salarizarea in urma tuturor bugetarilor, adica la nivelul anului 2009, iar la vreme grea, cand isi fac datoria, cu toate riscurile, sunt laudati de toate puterile statului, inclusiv de societatea civila, aducandu-le multumiri, chiar inmanandu-le flori in semn de recunostinta”, mai scriu reprezentantii SNAP.

Politistii nu exclud posibilitatea de a cere societatii civile sa le sustina protestele.

„Daca considerati ca nu meritam privilegiul HG nr. 1/2017 ne rezervam dreptul de a apela la bunatatea societatii civile pentru a se alatura miscarilor noastre de protest pe care le vom organiza in mod legal in fata Ministerului Afacerilor Interne. Totodata solicitam in regim de urgenta stabilirea unei intalniri intre dumneavoastra si conducerea organizatiei noastre”, a mai scris SNAP.

„Asteptam data de 14 martie, cand vor fi virate primele salarii, dupa aplicarea HG 1/2017, deoarece salarizarea se face cu o luna in urma in cadrul MAI, iar din 15 martie, daca vom vedea ca salariile nu au fost marite, putem incepe protestele”, a spus Diugu.

Stiri pe aceeasi tema

Ce va face DNA cu tablourile confiscate de la Valcov, Simu si Eva

Cristiana Petrariu Bota

Carnatii de Plescoi, novacul afumat din Tara Barsei si alte 12 produse romanesti asteapta sa fie certificate in Europa

Bogdan

Patriarhul Daniel a ajuns la BBC.

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult