Politistii protesteaza de Ziua Politiei Romane. Miting la MAI, urmat de un mars pana in Piata Victoriei
Social

Politistii protesteaza de Ziua Politiei Romane. Miting la MAI, urmat de un mars pana in Piata Victoriei

Politistii protesteaza de Ziua Politiei Romane. Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania si PRO LEX organizeaza, sambata, un miting la MAI, urmat de un mars pana in Piata Victoriei.

„Multi membri ai celor doua sindicate, atat din tara, cat si din Bucuresti, dar si politisti neafiliati ori afiliati altor sindicate, au inceput deja sa-si anunte prezenta pentru sambata, 25 martie. Mitingul se va desfasura intre orele 10:00 si 12:00 in fata MAI si va continua cu un mars pana in Piata Victoriei, unde protestatarii vor ramane pana la orele 16:00”, arata sindicalistii intr-un comunicat de presa.

Politistii solicita emiterea unei ordonante de urgenta care sa prevada majorarea salariilor functiei de baza cu 20% si calcularea sporurilor pe baza de pontaj (pentru munca de noapte, pentru conditii grele, pentru sambete, duminici si sarbatori legale lucrate) la salariul functiei de baza, de la 1 aprilie 2017.

Sindicalistii din Politie considera ca trebuie sa se regaseasca si plata asigurarii serviciului de interventie prin chemari de la domiciliu, cu 40% din salariul de functie, la fel ca in cazul medicilor.

Politistii revendica si eliminarea plafonului de 30% din salariul functiei de baza pentru sporuri, compensatii, prime si indemnizatii individuale, dar si acordarea unei majorari de 100% (fata de 75% cat este acum) pentru munca prestata in zilele de repaus saptamanal si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza.

Stiri pe aceeasi tema

Laboratorul RMN de la Spitalul Judetean Constanta a fost dat in folosinta luni. Este primul pas pentru reconstituirea Clinicii de Imagistica si Radiologie

Ioana Badulescu

Magistrala 6 de metrou Gara de Nord – Aeroport Otopeni, finalizata in 2021

Cristiana Petrariu Bota

Pensiile recalculate intra in plata incepand cu 1 octombrie 2018, anunta ministrul Muncii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult