Poluare in Portul Constanta, comandantul navei a fost amendat
Stiri locale

Poluare in Portul Constanta, comandantul navei a fost amendat

Poluare cu pacura, vineri, in Dana DDL 2 din Portul Constanta. Comandantul unei nave a fost sancționat cu 25.000 de lei în urma unei deversări accidentale de păcură în Portul Constanța, transmite Neptun TV. O echipă de ofițeri operativi ai Căpităniei Portului Constanța au demarat investigațiile pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului.

Potrivit unui comunicat remis de Autoritatea Navală Română, poluarea accidentală s-a petrecut în timpul unei operațiuni de transfer combustibil naval (păcură) prin metoda ‘ship-to-ship’, de la barja de stocare BETATANK, sub pavilion Cipru, la tancul de bunkerare AMALTHIA, sub pavilion Cipru.

„Printr-o gură de ulaj aferentă tancului nr. 5 de marfă, aflată pe puntea navei BETATANK, a refulat o cantitate de păcură care a inundat întreaga puntea, scurgându-se în apă aproximativ 200 – 300 litri. Combustibilul poluator a rămas în interiorul barajului plutitor ce înconjura cele două nave, fără a depăși limitele acestuia”, se arată în comunicatul ANR.

Imediat după incident, membrii echipajului au oprit pompele de transfer păcură, au obturat gura de vizitare în cauză, au procedat la strângerea păcurei, precum și la curățirea navei.

O echipă de ofițeri operativi ai Căpităniei Portului Constanța au demarat investigațiile pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului.

„Din primele constatări efectuate a rezultat ca și cauză principală o defecțiune tehnică intervenită la o valvă de linie aflată între tancul nr.2 și tancul nr. 5, la nava BETATANK, însă concluziile finale privind cauzele producerii poluării vor fi comunicate la definitivarea cercetărilor. Comandantului navei BETATANK a fost sancționat contravențional cu suma de 25 000 lei de către ofițerii Căpităniei Portului Constanța”, se mai arată în comunicatul ANR.

Sursa: Neptun TV

Related posts

Elevi intoxicati cu vapori de clor la o scoala din Tancabesti – Ilfov

Corina Alexandru

Catalin Denciu este medicul care si-a riscat viata pentru pacientii de la Spitalul Judetean Neamt

Teodora Badescu

Mioara Neagu, medic la Spitalul din Fetesti, a murit de coronavirus. A avut o evolutie buna, insa dupa 7 zile starea generala s-a deteriorat brusc

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult