5.1 C
România
26 noiembrie 2021
Pompierii romani reconfirma statutul de salvatori internationali
Comunicate

Pompierii romani reconfirma statutul de salvatori internationali

Săptămâna trecută, România a găzduit Reuniunea anuală a șefilor echipelor internaționale de căutare-salvare “INSARAG Team Leaders Meeting” și Grupurile de Lucru specializate in actiuni de pregătire, exerciții și asistență medicală la locul intervenției.

Prin organizarea acestui eveniment, la care a participat și șeful DSU, dr. Raed Arafat, România și-a consolidat profilul de factor de stabilitate și și-a reafirmat implicarea în activitățile de asistență internațională în statele afectate de dezastre.

Începând cu anul 2014, România a devenit parte a Grupului Consultativ Internațional pe Probleme de Căutare-Salvare INSARAG (International Search and Rescue Advisory Group), prin acreditarea echipei românești de căutare și salvare urbană (RO-USAR).

Salvatorii români formează o echipă omogenă, tânără şi dedicată, certificată în plan internaţional pentru executarea misiunilor de căutare-salvare a persoanelor din medii ostile vieţii, pregătită în orice moment să acționeze pentru salvarea celor aflați in dificultate.

Stiri pe aceeasi tema

Zilele Educatiei Medicale, eveniment organizat de Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB), au reunit 900 de participanti la workshop-urile desfasurate la Palatul Facultatii de Medicina si in cateva spitale din Bucuresti

Ioana Badulescu

Burse in Franta de 1 an de Master sau 12 luni in perioada de doctorat

Ioana Badulescu

Primaria Sector 6 – Actiune de salubrizare si dezafectare a mai multor adaposturi improvizate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult