11.1 C
România
26 februarie 2021
Pompierii romani reconfirma statutul de salvatori internationali
Comunicate

Pompierii romani reconfirma statutul de salvatori internationali

Săptămâna trecută, România a găzduit Reuniunea anuală a șefilor echipelor internaționale de căutare-salvare “INSARAG Team Leaders Meeting” și Grupurile de Lucru specializate in actiuni de pregătire, exerciții și asistență medicală la locul intervenției.

Prin organizarea acestui eveniment, la care a participat și șeful DSU, dr. Raed Arafat, România și-a consolidat profilul de factor de stabilitate și și-a reafirmat implicarea în activitățile de asistență internațională în statele afectate de dezastre.

Începând cu anul 2014, România a devenit parte a Grupului Consultativ Internațional pe Probleme de Căutare-Salvare INSARAG (International Search and Rescue Advisory Group), prin acreditarea echipei românești de căutare și salvare urbană (RO-USAR).

Salvatorii români formează o echipă omogenă, tânără şi dedicată, certificată în plan internaţional pentru executarea misiunilor de căutare-salvare a persoanelor din medii ostile vieţii, pregătită în orice moment să acționeze pentru salvarea celor aflați in dificultate.

Stiri pe aceeasi tema

Ziua Europei, marcata la Constanta printr-o serie de evenimente artistice si sportive

Cristiana Petrariu Bota

Primaria Sectorului 6 a semnat un parteneriat cu Universitatea de Urbanism si Arhitectura “Ion Mincu” si cu Anuala de Arhitectura Bucuresti 2018

Ioana Badulescu

Conferinta femeilor francofone se desfasoara pe 1 si 2 noiembrie 2017 la Bucuresti

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult