Pompierii romani reconfirma statutul de salvatori internationali

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 28, 2018 15:06

Pompierii romani reconfirma statutul de salvatori internationali

Săptămâna trecută, România a găzduit Reuniunea anuală a șefilor echipelor internaționale de căutare-salvare “INSARAG Team Leaders Meeting” și Grupurile de Lucru specializate in actiuni de pregătire, exerciții și asistență medicală la locul intervenției.

Prin organizarea acestui eveniment, la care a participat și șeful DSU, dr. Raed Arafat, România și-a consolidat profilul de factor de stabilitate și și-a reafirmat implicarea în activitățile de asistență internațională în statele afectate de dezastre.

Începând cu anul 2014, România a devenit parte a Grupului Consultativ Internațional pe Probleme de Căutare-Salvare INSARAG (International Search and Rescue Advisory Group), prin acreditarea echipei românești de căutare și salvare urbană (RO-USAR).

Salvatorii români formează o echipă omogenă, tânără şi dedicată, certificată în plan internaţional pentru executarea misiunilor de căutare-salvare a persoanelor din medii ostile vieţii, pregătită în orice moment să acționeze pentru salvarea celor aflați in dificultate.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.