Victor Ponta califica drept „idiotenie” „revolutia fiscala” prin care contributiile sociale au trecut de la angajator la angajat
Social

Ponta a pus presiune pe inspectorii ANAF, sustine DNA

Premierul Victor Ponta a fost trimis, joi, in judecata pentru 17 infractiuni, iar procurorii DNA sustin in rechizitoriu ca, potrivit dosarului, acesta punea presiune pe inspectorii fiscali, pe care îi amenința cu instanța. Anchetatorii spun ca Victor Ponta si Dan Sova au refuzat sa puna la dispozitia inspectorilor fiscali mai multe documente solicitate cerute la control si, spun procurorii, au incercat sa-i intimideze, afirmand ca vor sesiza organele de judecata.

Victor Ponta a fost trimis in judecata pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani. Urmeaza sa se stabileasca un termen la care se va discuta despre masurile preventive, respectiv sechestrele luate, dar si despre controlul judiciar. Dosarul va ajunge in cele din urma in faza de fond.

Victor Ponta, trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul in care este anchetat alaturi de Dan Sova

Rechizitoriu DNA

Din corespondenţa purtată pe calea adreselor între inculpatul Ponta Victor-Viorel şi inspectorii fiscali în timpul efectuării controlului rezultă că acesta le-a transmis agenţilor statului că va sesiza instanţa de judecată şi parchetul în situaţia în care actul de control nu va fi încheiat cât mai curând, sperând prin aceasta acţiune că inspectorii vor renunţa la solicitare.

Cu toate acestea, inspectorii au insistat şi i-au transmis inculpatului Ponta Victor-Viorel că nu pot încheia controlul fără respectivele documente justificative.

Victor Ponta a venit la DNA fara a fi citat in prealabil

Având reprezentarea faptului că în lipsa acelor documente organele fiscale pot constata posibile fapte de evaziune fiscală, sau alte fapte de natură penală, Ponta Victor-Viorel s-a înţeles cu Şova Dan-Coman să întocmească şi sa falsifice documentele în modalitatea descrisă mai sus pe care ulterior cei doi le-au folosit în faţa organelor fiscale.

Prin adresa nr. (…)/23.08.2011 (vol. 7, fila 30) inculpatul Ponta Victor-Viorel a înaintat inspectorilor ANAF, cele 16 rapoarte de activitate false. După depunerea înscrisurilor, întrucât inspectorii nu au avut posibilitatea să constate caracterul fals al acestora, prin procesul-verbal din data de 07.09.2011 au închis controlul fiscal efectuat la cabinetul de avocat fără să se atragă vreo consecinţă de orice natură faţă de societatea de avocaţi sau faţă de cabinet.

Stiri pe aceeasi tema

Bilantul infectarilor cu noul coronavirus raportat duminica, 4 octombrie. Record de internati la ATI

Ioana Badulescu

Acord intre taximetristi si Guvern, dupa ce transportatorii au blocat cateva ore Piata Victoriei

Ioana Badulescu

Alarma falsa! Cei doi brasoveni nu au virusul Zika, insa Romania nu detine teste pentru depistarea virusului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult