-1.5 C
România
1 decembrie 2020
Ponta, la bilantul MApN: Ma intreba daca scenaristii House of Cards stiau ca Romania face parte din proiectul scutului antiracheta
Politica

Ponta, despre noul Cod Fiscal: Toate propunerile vor fi discutate

Premierul Victor Ponta a vorbit despre noul Cod Fiscal si taxele locale, precizand ca toate propunerile pe care le face Guvernul vor fi discutate, dezbatute si, daca este cazul imbunatatite si a subliniat ca „daca am gresit noi cu ceva, indreapta Parlamentul”. Proiectul Codului Fiscal nu contine modificari majore fata de ultima varianta si nu mareste vreo taxa, dar creeaza o marja mai mare in care decizia apartine autoritatii locale, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca, daca Guvernul „a gresit” cu ceva, Parlamentul va indrepta lucrurile.

„Nu au aparut modificari majore, nu s-a marit nicio taxa fata de ceea ce s-a spus initial. Este vorba despre taxele locale care raman…de fapt, se face o marja mai mare, pot sa fie mai mici decat azi sau mai mari, in functie de decizia consiliilor locale. De altfel, toate propunerile pe care le facem beneficiaza de faptul ca vor fi discutate, dezbatute si, daca este cazul imbunatatite, nu este nicio suparare, atat in Senat, in aprilie, cat si in Camera Deputatilor, in mai si iunie, si daca am gresit noi cu ceva, indreapta cu siguranta Parlamentul”, a spus Ponta.

Impozitul pentru locuinte pregatit pentru populatie incepand cu anul viitor a fost majorat in proiectul actualizat de Cod Fiscal redactat de Guvern, comparativ cu documentul anuntat in urma cu o luna, prin cresterea valorii impozabile in functie de care este calculata suma finala de plata.

Noul document, datat 13 marti, prevede cresteri de peste 6% ale valorii impozabile la toate categoriile de cladiri.

De asemenea, impozitul pe terenul intravilan si cel extravilan a fost majorat in proiectul actualizat, prin cresterea valorilor la care este inmultita suprafata terenului, pentru stabilirea sumei de plata.

Si impozitul pe masini a fost majorat in proiectul actualizat de Cod Fiscal, prin cresterea sumelor fixe luate in calcul la stabilirea sumei finale de plata.

Luni, premierul Ponta a declarat ca decizia de majorare sau de reducere a impozitelor apartine autoritatii locale.

Conform legii, autoritatile locale pot stabili un anumit cuantum al taxei, dar intre limitele minime si maxime valorice stabilite prin Codul Fiscal.

Stiri pe aceeasi tema

Iohannis: Ordonanta de urgenta pentru amnistie si gratiere ar fi o catastrofa pentru Romania si ar declansa o criza politica fara precedent

Ioana Badulescu

Theodor Paleologu: Unii dintre rectorii care au semnat pentru noul ministru al Educatiei sunt ei insisi acuzati de plagiat

Ioana Badulescu

Cristian Popescu Piedone a anuntat ca se retrage din viata politica

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult