Politica

Ponta, la motiunea de cenzura: Tradarea e marca inregistrata a partidului care a candidat ca ALDE si dimineata s-a trezit la PPE

Noua motiune de cenzura a PNL impotriva Guvernului Ponta se voteaza, marti, in Parlamentul Romaniei. PNL a convins doar UDMR sa voteze „pentru”. Premierul Victor Ponta a afirmat ca s-a intalnit cu deputatul Eugen Tomac, seful PMP, si ca i-a spus ca daca voteaza motiunea „nu mai avem Guvern si nu vom putea sprijini Moldova”. Ponta le-a amintit celor de la UDMR ca liberalii le-au inchis usa in nas in 2012. 

Ponta sustine ca Tomac i-a raspuns „hai domne ca nu trece motiunea, ce naiba?!”. „Pai atunci de ce ati mai facut-o?!”, s-a intrebat Ponta.

Victor Ponta a lansat un atac la adresa copresdintelui PNL, Alina Gorghiu:

UDMR voteaza motiunea PNL impotriva Guvernului Ponta

„In final, pentru a da satisfactie celor care au conceput acest text, sa am refer un pic si la obiectul motiunii. Se vorbeste despre contracte…n-am semnat niciodata niciun fel de contract cu o societate cu capital de stat. Stiu ca a semnat dl. Sova cu societati din portofoliul AVAS condus atunci de dl. Atanasiu. Vreti sa imi dau eu demisia pentru ca au semnat Sova cu Atanasiu contracte? Care e logica?! Sau poate a fost sfatuit gresit de o doamna. Doamna avocata Gorghiu”, a spus Ponta, dupa care a inceput sa citeasca un cotract semnat de Gorghiu.

„Vedeam un basist chemand oameni in strada, Predoiu. Din fericire n-a venit ca daca veneau l-ar fi intrebat de ce a semnat inchiderea spitalelor, ordonante de cresterea TVA-ului, ordonante pentru Gala Bute pe care doar dna. Udrea plateste acum, nu ministrul Justitiei de atunci. Ma bucur ca oamenii n-au venit in piata ca l-ar fi intrebat pe Predoiu toate aceste lucruri. Daca vorbim de principii pentru altii ar trebui sa le aplicati si dvs”, a mai spus Ponta.

Motiunea PNL va fi votata de PMP, anunta Eugen Tomac

Ponta s-a adresat UDMR amintindu-le ca liberalii le-au inchis usa in nas in 2012.

„Chiar daca UDMR a ales sa sustina motiunea, respect decizia lor. Dar cred ca e o fractura de logica aici. Textul de aici e in contradictie cu ce ati sustinut de-a lungul timpului. In decembrie 2012 au spus ca nu sunteti buni sa guvernati, acum ca au nevoie de voturi vor spune ca sunteti buni, dupa vor spune iar ca nu sunteti. Si Dragnea ar fi fost bun daca ar fi sustinut motiunea, altfel e baron. Si Oprea e un om foarte serios daca tradeaza Guvernul, daca nu, e un om rau care tradeaza tara.

Tradarea e marca inregistrata a partidului care a candidat ca ALDE si luni dimineata s-a trezit la PPE. Dincolo de ceea ce face Guvernul, atunci cand se dau lectii de moralitate sa vedem cine da acele lectii.

Dupa ani multi aflam de milioane furate de colegi aflati aici care au semnat motiunea exact in perioada in care se taiau salariile si cresteau taxele”, a mai spus Ponta.

Ponta a vorbit si despre economie si rezultatele Guvernului si a mentionat ca demersul PNL nu este o motiune de cenzura deoarece nu ataca actul de guvernare ci pe el personal.

„Din pacate este datoria initiatorilor de a lamuri ce se intampla astazi pentru ca dincolo de jigniri si invective nu exista nici o critica adusa actului de guvernare, si bineinteles nici o solutie in cazul improbabil in care motiunea ar trece.

Este nevoie de lamuriri si pentru oamenii adusi cu autobuze in fata in ploaie. Probabil ei credeau ca vin sa protesteze impotriva (sic!) celor care le-au taiat salariile si pensiile. Adevarul e ca nici dl. Blaga nu mai e ce-a fost odata. Sunt mai multi jurnalisti si jandarmi”, a spus Ponta, de la tribuna Parlamentului.

Articole asemănătoare

Iohannis intervine in scandalul privind pesta porcina africana si trage un semnal de alarma privind modul defectuos in care PSD gestioneaza aceasta criza: Sunt consecinte extrem de grave pentru economia Romaniei

Ioana Badulescu

Incredibil la TV! Un liberal si-a schimbat parerea pe Codul Fiscal dupa ce a primit mesaj de la partid

Lucy Ionesco

Universitatea de Vest din Timisoara: OUG nr.96/2017 va afecta universitatile, masteratele sunt in pericol

Lucy Ionesco