Acte normative dezbatute in sedinta de Guvern de miercuri, 10 iunie
Politica

Ponta, la sedinta de Guvern: Nu avem de dat niciun dolar la FMI si nu avem voie sa imprumutam niciun dolar

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in deschiderea sedintei de guvern ca Romania nu are niciun dolar de dat catre FMI, si nici de luat, subliniind insa ca, in contextul international actual, este important sa ne putem sprijini pe institutiile financiare internationale.

”Punctul nostru de vedere legat de noul acord preventiv este acesta: nu avem de dat niciun dolar si nu avem voie sa imprumutam niciun dolar. Totusi, intr-o perioada atat de tulbure in plan international, faptul ca ne putem sprijini pe institutiile financiare internationale este un lucru pozitiv”, a spus Victor Ponta.

Un nou acord cu FMI, anuntat de Ministerul Finantelor

Premierul Ponta a afirmat anterior ca va discuta cu membrii coalitiei de guvernare, precum si cu cei ai opozitiei si cu seful statului pentru ca este nevoie ca toate fortele politice sa isi asume un astfel de acord.

”Decizia este una politica a tuturor fortelor politice. Conteaza o decizie politica, dupa care ne apucam de negociat. Ar fi una acord preventiv pe reforme structurale pe care vreau sa le continuam. Dupa ce avem acordul de principiu al liderilor politici, discutam de conditii concrete. E vorba de asumare a tuturor fortelor politice a unui asemenea acord”.

Stiri pe aceeasi tema

Victor Ponta nu va mai candida in 2016 pentru functia de premier

Cristiana Petrariu Bota

Strategia de Aparare a Tarii, prezentata in Parlamentul Romaniei

Cristiana Petrariu Bota

Un referendum pe tema justitiei este fundamental necesar, considera liderul USR

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult