Popularitatea lui Francois Hollande, la cote istorice

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 19, 2015 11:00

Popularitatea lui Francois Hollande, la cote istorice

Popularitatea presedintelui Frantei, Francois Hollande, a tinge cote istorice, potrivit barometrului Ifop-Fiducial. Astfel, cel mai nepopular presedinte al Frantei a crescut in popularitate cu 21 de puncte, ajungand pana la o cota a popularitatii de 40%. Dealtfel, toti membrii executivului, inclusiv Manuel Valls si Bernard Cazeneuve, au devenit mai populari in randul francezilor, dupa gestionarea crizei generate de atacurile teroriste de la Charlie Hebdo.

Astfel, executivul de la Paris a crescut in sondaje dupa criza terorista care a lovit Franta. Popularitatea lui Francois Hollande a sarit cu 21 de puncte in barometrul realizat de Ifop-Fiducial pentru Paris-Match, pana la 40%.

“Niciodata pana acum nu a fost inregistrata o crestere atat de puternica”, arata Ifop, citat AFP. “Acesta este un fenomen rar in istoria barometrelor de opinie. Singurul caz asemanator este François Mitterrand, care a crescut in sondaje cu 19 puncte la momentul razboiului din Golf, intre ianuarie si martie 1991 “, au explicat expertii de la Ifop-Fiducial.

Presedintele Francois Hollande, dar si unii membri ai executivului, in special Manuel Valls si Bernard Cazeneuve, au avut de castigat de pe urma climatului de unitate nationala care a urmat atacului de la saptamanalul umoristic Charlie Hebdo, din 7 ianuarie. Valls a crescut cu 17 puncte, pana la 61% in barometrul Ifop-Fiducial.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.