Porturile din Constanta, inchise din cauza vantului. Portul Midia a fost inchis inca de luni
Meteo

Porturile Constanta Nord si Constanta Sud Agigea au fost inchise din cauza cetii, pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta traficul rutier se desfasoara ingreunat

Ceata cauzeaza probleme in tara. Porturile Constanta Nord si Constanta Sud Agigea au fost inchise, duminica, din cauza cetii, iar pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta traficul rutier se desfasoara ingreunat. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat ca mai multe judete se afla, duminica dimineata, sub atentionare cod galben de ceata. Din cauza acestui fenomen, vizibilitatea este scazuta pe mai multe artere, iar porturile Constanta Nord si Constanta Sud Agigea au fost inchise.

Astfel, pana la ora 11 sunt sub atentionare cod galben de ceata judetele Buzau, Braila, Ialomita, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Gorj, Olt, Valcea, Dolj, Brasov, Harghita, Sibiu, Covasna, Timis, Arad si Alba. Vizibilitatea scade local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, iar pe alocuri este posibila chiciura. Si in Tulcea, Vrancea, Iasi, Bacau, Galati, Neamt, Constanta este cod galben de ceata.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca din cauza cetii traficul auto se desfasoara dificil pe mai multe artere rutiere din tara. Astfel de probleme sunt semnalate pe arterele rutiere din judete precum: Alba, Bacau, Buzau, Braila, Brasov, Calarasi, Constanta, Covasna, Giurgiu, Dambovita, Dolj, Galati, Ialomita, Ilfov, Gorj, Harghita,Olt, Neamt, Teleorman, Tulcea si Vrancea.

Potrivit Infotrafic, pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta traficul rutier se desfasoara ingreunat din cauza cetii care a redus vizibilitatea intre 100 si 150 de metri.

De asemenea, din cauza cetii porturile Constanta Nord si Constanta Sud Agigea au fost inchise traficului maritim si fluvial.

Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, politistii le recomanda conducatorii auto care se deplaseaza in astfel de zone sa manifeste prudenta sporita la volan, sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculele dinainte si sa nu se hazardeze in efectuarea unor manevre riscante in trafic.

Articole asemănătoare

ANM a transmis o avertizare de canicula valabila pana duminica

Lucy Ionesco

VREMEA DE CRACIUN. Temperaturi de pana la 15 grade pe 25 decembrie, ninsori vor fi doar la munte

Lucy Ionesco

PROGNOZA METEO PANA IN IULIE 2016. Vreme caniculara in toata tara, nopti tropicale la mare

Bogdan