-1.1 C
România
7 decembrie 2023
Posibila catastrofa ecologica in Crimeea, ascunsa de autoritati. Mii de persoane au fost evacuate, dupa ce s-au produs o serie de emisii de la uzina chimica Kramski Titan
Breaking NewsExterne

Posibila catastrofa ecologica in Crimeea, ascunsa de autoritati. Mii de persoane au fost evacuate, dupa ce s-au produs o serie de emisii la uzina chimica Kramski Titan

Posibila catastrofa ecologica in Crimeea, ascunsa initial de autoritati. Mii de persoane au fost evacuate, iar cel putin patru persoane au fost internate in spital, dupa ce au fot semnalate o serie de emisii provenind de la uzina chimica Kramski Titan din Armyansk, regiunea de nord a Crimeei. Presa internationala transmite ca autoritatile ar fi ascuns mai multe zile o posibila catastrofa ecologica.

Printre miile de persoane evacuate se afla si numerosi copii, au fost evacuate. Poluarea industriala ar fi fost trecuta sub tacere timp de mai multe zile de catre administratia din peninsula ucraineana anexata de Rusia in martie 2014, informeaza France Presse.

Un total de 3.986 de persoane care locuiesc in orasul Armiansk, situat in extremitatea de nord a peninsulei, au fost trimise spre centre de ingrijire marti si miercuri, potrivit Ministerului Educatiei local.

Ministrul adjunct al sanatatii, Valetin Savcenko, a indicat miercuri intr-o interventie televizata ca patru persoane au fost spitalizate, iar alte 54 au primit asistenta la domiciliu, fara sa detalieze cauzele pentru care acestea au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Potrivit guvernatorului din Crimeea, emisii atmosferice suspecte provenind de la uzina chimica ‘Kramski Titan’ din Armiansk s-au produs in noaptea de 23 spre 24 august.

A doua zi, mesaje evocand accese anormale de tuse si iritarea ochilor au inceput sa apara pe retelele socializare. In diverse fotografii aparute se vedeau in special vehicule si conducte acoperite cu un lichid uleios.

In pofida mesajelor alarmante, autoritatile nu au ordonat evacuarea decat marti, dupa un miting care a reunit circa 300 de persoane in fata primariei din Armiansk.

Activitatile uzinei Kramski Titan, care numara aproape 5.000 de angajati, au fost suspendate pentru doua saptamani.

Filiala locala a Comitetului de Ancheta, organismul rus responsabil cu investigarea cazurilor importante, a deschis o ancheta pentru incalcarea legislatiei privind emisii de substante periculoase.

Guvernatorul Crimeii, Serghei Aksionov, a atribuit evacuarile schimbarilor de temperatura care au antrenat o depasire a normelor autorizate de dioxid de sulf.

Masuratorile efectuate in scoli si gradinite nu arata cu toate acestea valori anormale, potrivit lui Aksionov.

Related posts

Salariul minim din Romania ar putea creste cu 7%. De asemenea, salariile din invatamant vor fi majorate de la 1 ianuarie 2020

Lucy Ionesco

Atac armat in Germania. Un barbat a deschis focul intr-o cafenea din Koln

Lucy Ionesco

AFERIM, premiat la Berlin. Radu Jude a castigat Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult