-3.3 C
România
28 noiembrie 2020
Economie

Posta Romana ar putea fi preluata de catre operatorul belgian de servicii postale bpost

Oferta neangajanta depusa de operatorul belgian pentru preluarea pachetului de 51% din actiunile detinute ce Compania Nationala Posta Romana a fost acceptata de catre Ministerul pentru Societatea Informationala(MSI).

Urmatoarea etapa presupune depunerea unei oferte ferme de achizitionare a pachetului majoritar al Postei Romane.

„In urma analizei detaliate a documentelor depuse de compania belgiana bpost, Comisia de Privatizare a concluzionat ca acesta raspunde cerintelor din caietul de sarcini. Invitam ofertantul sa continue procedurile de due-diligence pentru a trece la urmatoarea etapa, cea a depunerii unei oferte ferme de achizitionare a pachetului majoritar la Posta Romana. Reamintim faptul ca operatorul national de servicii postale a incheiat anul 2014 cu un profit substantial, dupa sase ani de pierderi consecutive, si a demonstrat ca poate fi un activ valoros pentru un investitor strategic”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informationala.

Dupa parcurgerea unor etape care vizeaza auditul financiar al companiei Posta Romana, accesul la camera de date, intalniri operationale cu managementul companiei si negocierea contractului de privatizare, operatorul belgian de servicii postale bpost poate depune o ofera finala ferma de achizitionare a actiunilor. Bpost a fost, de altfel, singurul ofertant pentru Posta Romana, a carei privatizare a inceput in 2012.

Stiri pe aceeasi tema

Reprezentant IMM-uri: Modificarea salariului minim se face pe Facebook, fara consultare, iar firmele vor avea reale dificultati

Ioana Badulescu

CREDITE 2016. Romanii se inghesuie din nou la imprumuturi, creditele imobiliare au crescut cu 50%

Bogdan

PENSII 2016. Jumatate dintre angajatori nu platesc constant contributiile la pensii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult