Brexit
Externe

Povestea Brexit a ajuns la final, Marea Britanie iese din UE pe 31 ianuarie 2020. Parlamentul a votat Acordul Brexit

MAREA BRITANIE – Povestea Brexit a ajuns la final, Marea Britanie iese din UE pe 31 ianuarie 2020. Camera Comunelor a aprobat, vineri, principalele elemente ale Acordului Brexit, dar procedurile parlamentare vor continua, in contextul in care premierul Boris Johnson intentioneaza ca retragerea tarii din Uniunea Europeana sa se produca pe 31 ianuarie 2020.

Practic, principalele elemente ale Acordului Brexit au fost adoptate in a doua lectura cu un raport de voturi de 358 la 234, informeaza Sky News.

Proiectul va fi adoptat in forma finala pana pe 29 ianuarie, dupa finalizarea procedurilor in Camera Comunelor si in Camera Lorzilor.

Etapele finale de aprobare a Acordului Brexit in Camera Comunelor vor continua pana pe 9 ianuarie, dupa care proiectul va trece in Camera Lorzilor si va trebui ratificat in forma finala pana pe 29 ianuarie.

Boris Johnson spera ca Marea Britanie se va retrage din Uniunea Europeana pe 31 ianuarie 2020.

„A venit momentul sa depasim vechile disensiuni privind iesirea ori ramanerea in UE, este momentul sa actionam impreuna ca o natiune revigorata, Marea Britanie. Acum este momentul sa ne unim pentru a scrie un nou interesant capitol al istoriei nationale, pentru a reusi un nou parteneriat cu prietenii europeni (…)”, a declarat Boris Johnson, citat de agentia de presa Reuters.

 

Articole asemănătoare

OMS a declarat pandemie de coronavirus la nivel mondial

Lucy Ionesco

Putin anunta ca Rusia a descoperit tratamentul pentru un virus care ucide mii de oameni

Lucy Ionesco

Drama in Sri Lanka de Paste! Mai multe atacuri s-au soldat cu sute de morti si de raniti. Autoritatile ar fi putut evita atentatele

Lucy Ionesco