Brexit
Externe

Povestea Brexit a ajuns la final, Marea Britanie iese din UE pe 31 ianuarie 2020. Parlamentul a votat Acordul Brexit

MAREA BRITANIE – Povestea Brexit a ajuns la final, Marea Britanie iese din UE pe 31 ianuarie 2020. Camera Comunelor a aprobat, vineri, principalele elemente ale Acordului Brexit, dar procedurile parlamentare vor continua, in contextul in care premierul Boris Johnson intentioneaza ca retragerea tarii din Uniunea Europeana sa se produca pe 31 ianuarie 2020.

Practic, principalele elemente ale Acordului Brexit au fost adoptate in a doua lectura cu un raport de voturi de 358 la 234, informeaza Sky News.

Proiectul va fi adoptat in forma finala pana pe 29 ianuarie, dupa finalizarea procedurilor in Camera Comunelor si in Camera Lorzilor.

Etapele finale de aprobare a Acordului Brexit in Camera Comunelor vor continua pana pe 9 ianuarie, dupa care proiectul va trece in Camera Lorzilor si va trebui ratificat in forma finala pana pe 29 ianuarie.

Boris Johnson spera ca Marea Britanie se va retrage din Uniunea Europeana pe 31 ianuarie 2020.

„A venit momentul sa depasim vechile disensiuni privind iesirea ori ramanerea in UE, este momentul sa actionam impreuna ca o natiune revigorata, Marea Britanie. Acum este momentul sa ne unim pentru a scrie un nou interesant capitol al istoriei nationale, pentru a reusi un nou parteneriat cu prietenii europeni (…)”, a declarat Boris Johnson, citat de agentia de presa Reuters.

 

Stiri pe aceeasi tema

Turcia da ultimatum UE pentru liberalizarea vizelor cetatenilor turci. In caz contrar, se suspenda acordul privind refugiatii

Bogdan

Incendiu la Notre-Dame din Paris. Papa Francisc a transmis un mesaj de la Vatican prin intermediul purtatorului de cuvant

Cristiana Petrariu Bota

Italia ar putea organiza un recensamant al rromilor, pentru a-i expulza pe cei care nu au cetatenie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult