7.9 C
România
26 septembrie 2021
Coloana Oficiala Gabriel Oprea
Politica

Pozitia Romaniei la Bruxelles in criza refugiatilor

Vicepremeirul Gabriel Oprea a prezentat luni, la reuniunea extraordinara a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), care a avut loc la Bruxelles, pozitia Romaniei legata de criza imigrantilor, transmit televiziunile de stiri, care citeaza agentiile de presa.

Vicepremierul a aratat ca, potrivit mandatului, Romania va participa la mecanismul de relocare, prin preluarea unui numar de 1.705 solicitanti de azil din Italia si Grecia, precum si a inca 80 de persoane din afara Uniunii Europene si nu este de acord cu impunerea unor cote obligatorii de catre Comisia Europeana, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

La Bruxelles, Gabriel Oprea a declarat ca „Romania sustine nevoia unei abordari comune a problemei migratiei, cu care se confrunta unele state europene, apreciind ca necesara coerenta cu orientarile strategice date de Consiliul European extraordinar din 23 aprilie in ceea ce priveste caracterul voluntar al masurilor de solidaritate ale Uniunii Europene”.

Totodata, ministrul roman de Interne a mentionat ca pentru asumarea unui nou angajament politic in privinta relocarii intra-UE este necesara „o foarte atenta cuantificare a tuturor aspectelor de natura practica pe care le incumba o asemenea masura, cum ar fi: implicatiile financiare, situatia capacitatilor nationale de receptie, integrarea persoanelor relocate in tarile-gazda, durata de relocare si aspectele privind returnarea”.

Stiri pe aceeasi tema

Oana Pellea: Viorica Dancila nu poate accepta ca este prim-ministru. Nici eu!

Ioana Badulescu

Presedintele Iohannis: Firmele si institutiile din Romania sa se implice in reconstructia economiei din Palestina

Cristiana Petrariu Bota

Salariul de parlamentar e atat de mic incat nu ajunge nici pentru coafor. O spune un senator PNL

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult