Coloana Oficiala Gabriel Oprea
Politica

Pozitia Romaniei la Bruxelles in criza refugiatilor

Vicepremeirul Gabriel Oprea a prezentat luni, la reuniunea extraordinara a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), care a avut loc la Bruxelles, pozitia Romaniei legata de criza imigrantilor, transmit televiziunile de stiri, care citeaza agentiile de presa.

Vicepremierul a aratat ca, potrivit mandatului, Romania va participa la mecanismul de relocare, prin preluarea unui numar de 1.705 solicitanti de azil din Italia si Grecia, precum si a inca 80 de persoane din afara Uniunii Europene si nu este de acord cu impunerea unor cote obligatorii de catre Comisia Europeana, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

La Bruxelles, Gabriel Oprea a declarat ca „Romania sustine nevoia unei abordari comune a problemei migratiei, cu care se confrunta unele state europene, apreciind ca necesara coerenta cu orientarile strategice date de Consiliul European extraordinar din 23 aprilie in ceea ce priveste caracterul voluntar al masurilor de solidaritate ale Uniunii Europene”.

Totodata, ministrul roman de Interne a mentionat ca pentru asumarea unui nou angajament politic in privinta relocarii intra-UE este necesara „o foarte atenta cuantificare a tuturor aspectelor de natura practica pe care le incumba o asemenea masura, cum ar fi: implicatiile financiare, situatia capacitatilor nationale de receptie, integrarea persoanelor relocate in tarile-gazda, durata de relocare si aspectele privind returnarea”.

Stiri pe aceeasi tema

Ponta, reactie la condamnarea lui Dragnea: Nu trebuie sa-si dea demisia, trebuie sa tina partidul unit

Cristiana Petrariu Bota

Dacian Ciolos, despre Andrei Baciu: Sunt niste lucruri pe care dansul nu mi le-a spus. In 5 minute am luat decizia

Cristiana Petrariu Bota

Gabriel Oprea este premier interimar. Decretul de numire a fost semnat de presedintele Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult