Eurostat: Romania si Bulgaria au cel mai scazut cost orar cu mana de lucru din Uniunea Europeana
Social

Praga, Cluj-Napoca si Munchen, orasele din Europa in care iti gasesti cel mai usor un loc de munca – Date Eurostat

Oraşul Praga este pe primul loc în UE când vine vorba de uşurinţa de a găsi un loc de muncă, în condiţiile în care în anul 2015 aproximativ 72% din respondenţii unui sondaj erau de acord cu afirmaţia că este uşor să găsească un loc de muncă în capitala Cehiei. Pe următoarele locuri în clasamentul european se află Cluj-Napoca (67%), München (62%) şi Bratislava (62%), arată datele publicate de Eurostat. 

La polul opus, există 10 oraşe în Uniunea Europeană unde 8 din 10 respondenţi nu sunt de acord cu afirmaţia că este uşor să găsească un loc de muncă.

Cel mai mare procent de respondenţi care nu sunt de acord cu această afirmaţie sunt în Palermo (96%), Napoli (93%) şi Torino (85%), precum şi în regiunea Athina din jurul capitalei Greciei (85%) şi oraşul spaniol Málaga (85%).

Referitor la gradul de satisfacţie al locuitorilor din oraşele din UE faţă de locul lor de muncă, pe primul loc sunt locuitorii din Graz (al doilea oraş din Austria), unde în anul 2015 aproximativ 85% se declarau satisfăcuţi de locul lor de muncă, urmaţi de locuitorii din Viena (79%) şi cei din Copenhaga (78%).

La polul opus, cel mai scăzut nivel de satisfacţie faţă de locul de muncă se înregistra în oraşul industrial Miskolc din nord-estul Ungariei (44%), urmaţi de cei din Athina (45%) şi cei din Budapesta şi Piatra Neamţ, ambele cu un grad de satisfacţie de 49%.

Eurostat subliniază că acestea sunt singurele oraşe din UE unde mai puţin de jumătate din populaţie se declară satisfăcută de locul de muncă actual.

Stiri pe aceeasi tema

Trupul neinsufletit al pilotului Mircea Craciun, dus la IML Brasov

Cristiana Petrariu Bota

Mama lui Pavel Bartos a murit intr-un spital din judetul Bacau

Cristiana Petrariu Bota

„Dor de dor de tine”, un nou volum de poezii lansat de Constantin Romulus Preda la Editura Bestseller

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult