6.5 C
România
16 octombrie 2021
Predoiu il ataca pe Dragnea pe tema alegerilor locale in doua tururi: A deturnat procesul electoral
Politica

Predoiu il ataca pe Dragnea pe tema alegerilor locale in doua tururi: A deturnat procesul electoral

Vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a vorbit la RFI despre posibila boicotare a alegerilor locale de către PSD. Predoiu considera ca poziţia PSD privind alegerile locale în două tururi este neîntemeiată şi chiar ciudată si ii aminteste lui Liviu Dragnea ca a deturnat procesul electoral in multe comunitati locale prin Ordonanţa 55 privind furtul primarilor.

„Este o poziţie lipsită de logică, pentru că votul în două tururi de scrutin democratizează alegerile şi extinde drepturile cetăţenilor de a se exprima cu privire la candidaţi. Eu cred că întrebarea esenţială care se pune astăzi este nu cui convine din punct de vedere politic votul într-un tur sau două tururi de scrutin, ci care este soluţia cea mai bună pentru cetăţeni”, spune Predoiu.

Poziţia PSD privind alegerile locale în două tururi este neîntemeiată şi chiar ciudată, declară la RFI prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu. El se referă la ameninţarea lui Liviu Dragnea că PSD va boicota votul, dacă se va reveni la două tururi de scrutin prin mijloace abuzive şi nedemocratice.

Citeste si: Cu cine ar putea fi schimbat candidatul PNL la Primaria Capitalei

Dragnea: In primul tur de scrutin sunt voturi pozitive. In turul 2 sunt voturile negative

În opinia lui Cătălin Predoiu, „este o poziţie lipsită de logică, pentru că votul în două tururi de scrutin democratizează alegerile şi extinde drepturile cetăţenilor de a se exprima cu privire la candidaţi. Din punct de vedere democratic, această poziţie a domnului Dragnea este neîntemeiată. Din punct de vedere formal, dânsul vorbeşte de un abuz, în mod ciudat, pentru că emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă din partea Guvernului nu este un abuz, atâta vreme cât îndeplineşte condiţiile constituţionale. Şi în orice caz, nu cred că domnul Dragnea este cel care trebuie să vorbească despre abuzuri în politica românească. Să nu uităm că Ordonanţa 55 privind furtul primarilor este creaţia gândirii dumnealui şi a aplicat-o cu foarte mult zel anul trecut, deturnând practic în multe comunităţi locale procesul electoral, cu adevărat prin abuz”.

„Eu cred că întrebarea esenţială care se pune astăzi este nu cui convine din punct de vedere politic votul într-un tur sau două tururi de scrutin, ci soluţia care este cea mai bună pentru cetăţeni. Care este această soluţie, printr-un tur sau prin două tururi de scrutin? Eu cred că un vot prin două tururi de scrutin la alegerile locale va da posibilitatea cetăţenilor să se exprime cu privire la candidaţi într-un mod mult mai legitim, pentru că altfel, vom avea candidaţi care în anumite comunităţi locale vor dobândi funcţia de ales local cu un număr infim de voturi, în raport de numărul cetăţenilor, deci nu va avea legitimitate”, spune liderul PNL.

Interviul audio poate fi ascultat pe site-ul RFI.

Stiri pe aceeasi tema

Mai multi prefecti si subprefecti au fost demisi sau numiti cu caracter temporar in sedinta de Guvern de miercuri, 18 decembrie 2019

Cristiana Petrariu Bota

Crin Antonescu si Adina Valean sunt audiati la DNA, dupa un denunt facut de fosta nora a lui Magureanu

Cristiana Petrariu Bota

Fost sef al SIE: Atacurile la adresa UE sunt atacuri la interesul national. Exista factori de amenintare generati de resurgenta nationalismului si extremismului

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult