Știri locale

Prefectul de Iasi va fi demis din functie

Prefectul de Iasi, Dan Carlan, va fi demis din functie, sustin surse politice. Demiterea lui Dan Carlan din fruntea Prefecturii Iasi a fost decisa de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) si vine in urma unui scandal urias in care a fost implicat Dan Carlan.

Dan Carlan a incercat sa-l ajute pe Gheorghe Nichita sa revina in functia de primar, incalcand insa legea, scrie Buna Ziua Iasi. Carlan a trimis instantelor de judecata un ordin in care ii prelungeste suspendarea lui Gheorghe Nichita, dar in acel ordin a strecurat mai multe paragrafe prin care le sugera judecatorilor sa-l lase pe Nichita sa revina la conducerea Primariei, pentru ca Iasul era sub cod portocaliu de canicula.

Practic, Dan Carlan poate fi acuzat foarte usor de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si de favorizarea inculpatului, mai sustine sursa citata. Conform acelorasi surse au inceput deja negocierile pentru desemnarea noului prefect al Iasului.

In acest moment PSD si UNPR au propus deja cate un om pentr a-i lua locul lui Carlan. Favoriti in acest moment sunt Iulian Taraboanta, de la UNPR si Catalin Bulgariu, de la PSD.

Articole asemănătoare

Mars la Sibiu pentru protejarea padurilor. Se cere un Cod Silvic care sa apere padurile si sa elimine abuzurile companiilor

Lucy Ionesco

PROTEST ANAF: Angajatii de la Finante protesteaza in mai multe judete din tara

Lucy Ionesco

Miting in Piata Victoriei pentru sustinerea procurorului general Augustin Lazar

Ioana Badulescu