Pregatiri pentru inmormantarea Regelui Mihai la Catedrala din Curtea de Arges

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 13, 2017 14:27

Pregatiri pentru inmormantarea Regelui Mihai la Catedrala din Curtea de Arges

Pregatirile pentru inmormantarea Regelui Mihai la Catedrala din Curtea de Arges sunt pe ultima suta de metri. După ceremoniile din București, sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi dus la fosta Gară Regală Băneasa, iar de acolo, cu trenul regal, la Curtea de Argeş, unde va avea loc înmormântarea.

Regele Mihai va fi înmormântat alături de Regina Ana, în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Tiberius Mușuroi a realizat prima transmisiune în direct din interiorul catedralei, avându-l ca invitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Citeste si: Regele Mihai a ajuns la Castelul Peles din Sinaia, delegatiile oficiale ii aduc un ultim omagiu

Regele Mihai este in sfarsit acasa. Sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale a ajuns la Castelul Peles. Programul ceremoniilor

„Slujba înmormântării propriu-zis se săvârșește la Catedrala Patriarhală, iar aici se va face o scurtă slujbă, va fi așezat trupul Regelui Mihai în Catedrala Sfântul Neagoe Vodă Basarab și, după acest scurt popas de rugăciune și meditație, se va veni și va fi așezat aici spre veșnică odihnă în pridvorul catedralei nou construite”, a declarat pentru TVR Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

„Regele Mihai a avut pe mama lui ortodoxă de neam grecesc, cu strictețe mare, cu mare severitate (…) În întâlnirile pe care le-am avut cu Regele Mihai deseori reamintea, revenea în timpul dialogului despre mama lui exemplară, extraordinară, și că asculta pe mama lui de o credință, încă o dată spun, extraordinară, de temei, de mare bucurie duhovnicească – el așa a crescut, așa l-a crescut mama lui – și a fost un copil foarte ascultător față de mama. A avut o atitudine și o afecțiune cum au copiii față de mamele lor, dar Mihai Regele în mod deosebit și afirma deseori că, dacă nu era mama lui și nu îl educa mama și nu avea grijă de el, era mort demult”, a adăugat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.