Remdesivir
Breaking News

Premier: Romania are decizia politica pentru fabricarea Remdesivir, insa nu sunt companii capabile sa produca medicamentul

Romania are decizia politica pentru fabricarea Remdesivir, insa nu sunt companii care sa aiba capacitatea sa introduca in fabricatie acest medicament si mai ales sa indeplineasca conditiile legale pentru a putea produce si vinde pe piata acest medicament, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban. 

„Decizia politica exista si in privinta Remdesivir si in privinta Favipiravir, problema este sa existe companii care sa aiba capacitatea sa introduca in fabricatie si mai ales sa existe indeplinite conditiile legale pentru a putea produce si vinde pe piata acest medicament. (…) Stiu sigur ca exista o companie care ar putea intr-un termen rezonabil sa introduca in fabricatie Favipiravirul. Toate aceste tratamente sunt tratamente off-label, nu sunt niste tratamente certe care sa stii 100% ca dau (n.r. – rezultate). Se incearca diferite tratamente, de exemplu la Matei Bals se foloseste tratamentul cu anticorpi (…) si la Timisoara se testeaza. In toata lumea, nu numai la noi, se fac tratamente off-label. Noi, de exemplu, Favipiravirul, primul lot, l-am avut ca o donatie pentru a face testare clinica”, a spus Ludov Orban, dupa o sedinta a conducerii PNL.

Tot luni premierul a precizat si ca a solicitat suplimentarea dozelor de Euthyrox si a facut apel la cei care au nevoie de acest medicament sa nu-si faca stocuri pentru a fi disponibil pentru cat mai multe persoane.

Medicamentul Remdesivir este fabricat in SUA de Gilead Sciences. Romania il primeste momentan prin Comisia Europeana, care a incheiat un contract de 63 de milioane euro cu fabrica. Statul roman a cerut tratamentul pentru 5.000 de pacienti, iar Comisia Europeana ne-a alocat aproximativ 14.000 de fiole.

Amintim ca spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara a primit, in noaptea de sambata spre duminica, 100 de doze de Remdesivir, medicamentul care le este administrat bolnavilor de Covid-19 aflati in stare critica.

Ungaria a anuntat ca a inceput deja productia Remdesivir

Intre timp vecinii de la vest au anuntat ca au demarat deja productia Remdesivir, singurul medicament dovedit eficient, prin studii clinice, impotriva infectiei cu noul coronavirus.

Potrivit HungaryToday, productia de Remdesivir, singurul medicament care pana acum a fost dovedit eficient, prin studii clinice, impotriva infectiei cu noul coronavirus, a demarat deja in Ungaria, compania farmaceutica Richter fabricand pana la acest moment suficiente doze pentru tratamentul a 250 de pacienti.

Guvernul de la Budapesta a dat asigura ca pana la sfarsitul lunii octombrie, vor fi produse suficiente doze pentru a trata peste 800 de pacienti. Executivul ungar a contribuit cu un ajutor de peste 1 milion de euro dat companiei farmaceutice.

Stiri pe aceeasi tema

Primii refugiati au ajuns in Romania cu un avion de linie de la Atena

Bogdan

Anchetatorii au gasit urme de sange in casa lui Gheorghe Dinca si au recuperat telefonul si cartela Alexandrei

Ioana Badulescu

Presedintele Iohannis invita partidele la consultari pe tema legislatiei din domeniul Justitiei. Discutiile vor dura o jumatate de ora pentru fiecare partid

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult