Filme

Premiera la Teatrul Luceafarul din Iasi: Piesa Vrajitorul din Oz va fi prezentata publicului pe 15 ianuarie

Noua productie a Teatrului „Luceafarul” Iasi va fi prezentata publicului duminica, 15 ianuarie, orele 11,30, pe scena mare a asezamintului. De aceasta data, optiunea repertoriala s-a orientat spre un clasic al literaturii internationale pentru copii, celebrul VRAJITORUL DIN OZ de Frank L. Baum.

Povestea simpaticei Dorothy si a lui Toto, catelul ei, care calatoresc in imaginara lume a lui Oz este transpusa scenic in versiunea dramatizata de Ramona Iacobute. Scenariul a fost croit dupa viziunea de spectacol a lui Ion Ciubotaru, regizor care si-a propus sa surprinda in noua sa creatie „nu numai peripetiile adolescentei din Kansas purtata de ciclon, intilnirile ei cu Omul de Paie, Omul de Tinichea, Leul, Vrajitoarea Rea, Vrajitoarea Buna, Vrajitorul din Oz, dar si ceea ce se afla in spatele acestor peripetii, forta prieteniei, importanta familiei, puterea de a-ti cunoaste slabiciunile si de a deveni mai puternic trecind peste ele.”

Spectacolul are o importanta componenta vizuala, imaginata de scenografa Axenti Marfa si de artistrul vizual Andrei Cozlac, e dinamic si comprima intr-un virtej de intimplari scenice si efecte elementele cele mai importante din scrierea lui Baum. Mijloacele sint cele specifice expresiei teatrale: cuvintul rostit, muzica, miscarea, proiectiile video, etc.

Rolul principal i-a fost atribuit tinerei actrite Camelia Dilbea, care construieste scenic o Dorothy curioasa, aventuroasa, hotarita sa ajunga la Oz si, apoi, acasa. Companionii sai de calatorie sint Sperie Ciori (Claudiu Galateanu), Omul de tinichea (George Cocos), Puiul de leu (Cosmin Tanasa).Vrajitoarea Buna este Ioana Iordache, Vrajitoarea Rea, Carmen Mihalache, Vrajitorul din Oz, Dragos Maftei, iar in alte roluri evolueazaEmanuel Florentin, Ileana Ocneanu, Gabriela Andrei, Cristian Gheorghiu si Aurelian Diaconu. Ilustratia muzicala a fost realizata de Victor Zaharia.

Pretul unui bilet la premiera este 10 lei si el poate fi achizitionat de la casieria Teatrului (luni-vineri-10-14, duminica 9-13) sau online, de pe platforma www.bilet.ro.

Tot duminica, de la orele 10, la sala mica, spectatorii sint asteptati la o reprezentatie cu De ziua lui Pinocchio, dupa Carlo Collodi.

Stiri pe aceeasi tema

Filmul LUMEA E A MEA a intrat in cinematografele din Bucuresti si din tara. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

VISUL REGELUI, EPISODUL 51. Chunchu este aspru criticat pentru deciziile sale politice!

Bogdan

Las Fierbinti, un proiect finantat de stat? Pro TV cere Guvernului 1 milion de euro pentru a realiza editia de Craciun si sezonul de toamna din 2019

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult